Museum
Inträde med Museikortet

Museifartyget Pommern

Pommern är det enda fyrmastade fraktsegelfartyget i världen som är bevarat i ursprungligt skick. Pommer öppnar igen med en ny besöksupplevelse i maj 2019.

Från 1 oktober 2016 stängde Pommern för besökare och öppnar igen med en ny besöksupplevelse i maj 2019. Under sommaren 2018 pågår arbeten ombord, men vår förhoppning är att kunna erbjuda besök ombord i begränsad tappning. Håll utkik på hemsidan för information.

Pommern är det enda fyrmastade fraktsegelfartyget i världen som är bevarat i ursprungligt skick. Ombord kan man leva sig in i hur livet var för sjömännen under världsomseglingarna under tidigt 1900-tal. Fartygets dimensioner ger en hisnande känsla - både då man tittar upp i stormasten och då man håller i den stora ratten längst akterut och spanar ut mot havet. Under däck finns de enorma lastrummen som rymde stora mängder last, till exempel 49 000 säckar vete som fraktades från Australien till Europa.

Ett av världens sista fraktsegelfartyg, en fyrmast stålbark, i ursprungligt skick. Information på sevenka. 50 informationstavlor runt fartyget, Info Centrum 50 dataskärmbilder, 40 utställningsmontrar med föremål och dokument, fotografier med förklaringar från resan år 1934, nonstop film från resan Mariehamn-Australien-Mariehamn åren 1936-37. Audio material om Pommern. Brevväxling mellan redaren och kaptenerna.

Berätta för dina vänner!

Print version

Museets kontaktuppgifter

Museifartyget Pommern
Västra hamn, 22100 Maarianhamina

(018) 531 423

Museets hemsida

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

10/6/0 €

Öppet

Må Stängd
Ti Stängd
On Stängd
Tu Stängd
Fr Stängd
Lö Stängd
Sö Stängd

maj-sep 11-16, juli-aug 10-17.

Guidningar

Guidning enligt överenskommelse.

MUSEER NÄRA MÅLET

 • Önningebymuseet
   
   

  Önningebymuseet

  Önningebymuseet berättar om Victor Westerholms konstnärkoloni som han grundade 1886 och arrangerar också...

   
 • Ålands konstmuseum
   
   

  Ålands konstmuseum

   
 • Ålands kulturhistoriska museum
   
   

  Ålands kulturhistoriska museum

   
 • Ålands Jakt- och Fiskemuseum
   
   

  Ålands Jakt- och Fiskemuseum