3. Att frlnga Museikortets giltighetstid och ansluta Museikortet

3.1. Vad innebär det att förlänga Museikortets giltighetstid och vad kostar det?

När ett Museikort som är i kraft förnyas, förflyttas dess sista giltighetsdag framåt med 12 månader. Den nya 12 månaders giltigheten för ett kort som redan har gått ut, börjar från dagen för förnyandet. Det lönar sig att förnya Museikortet i tid: förnyandet av ett Museikort som är i kraft kostar endast 69 €. Ett föråldrat Museikort, det vill säga ett kort vars giltighetstid redan har gått ut, kostar 74 € att förnya.


3.2. Var och hur kan Museikortets giltighetstid förlängas?

Museikortet kan förnyas på Museikortets Kundsidor, vid alla Museikortet-ställen och i Museikortet-appen.

Du kan förnya ditt kort (det vill säga köpa 12 månaders tilläggstid för det) när som helst, om du så vill ett halvt år innan det går ut. Ett redan föråldrat Museikort kan du också förnya när som helst. Efter förnyandet blir du inte tillsänd ett nytt plastkort, utan den nya giltighetstiden läggs till på det redan existerande kortet.


3.3. Hur kan jag förlänga mitt korts giltighetstid på nätet?

Förnyandet sker på adressen museot.fi/asiakassivu. Du kommer in på sidan för att registrera dig genom att mata in ditt Museikortnummer och de tilläggsuppgifter du blir ombedd om. Välj sedan ”Förnya ditt Museikort nu”.

Du kan läsa om hur du förlänger kortets giltighetstid i appen i punkt 8.11.

På Kundsidorna kan du betala för att förnya kortet med följande betalningsmedel:

 • Nätbanker
 • Betalkort (Visa/Mastercard)
 • MobilePay
 • Faktura (faktureringstillägg 3,80 €)
 • ePassi
 • Smartums kultursaldo
 • Edenred-kort
 • Eazybreak

I nätbutiken ska hela slutsumman betalas med det valda betalningssättet. Den tre siffror långa säkerhetskoden på ditt betalkort finns på baksidan av kortet och om du vill använda Debit-sidan av ett Debit-/Kredit-kort hittar du numret och säkerhetskoden nertill på betalkortets baksida.

Museikortets giltighet uppdateras när betalningen är utförd. Kvittot för betalningen uppdateras samtidigt på kundsidan. Om giltigheten inte uppdateras genast efter förnyandet, logga ut och på nytt in på Kundsidorna.


3.4. Hur förnyar jag kortet på museet? Kan jag betala med kultursedlar?

Museikortet kan förnyas på alla muséer som omfattas av kortet när som helst. Kortet förnyas vid museidisken och giltigheten uppdateras genast. På andra försäljningspunkter (tex. Tiketti) kan man för närvarande inte förnya kortet.

Beakta att när du förnyar ett giltigt Museikort, förflyttas den sista giltighetsdagen för kortet 12 månader framåt. Den nya giltighetstiden på 12 månader för ett kort som inte längre är giltigt inleds dagen då kortet förnyas.

På kortmålen betalas förnyandet kontant eller med kort. På muséerna som omfattas av kortet kan man också förnya med kultur- och rekreationssedlar. Betalningsmöjligheten beror på muséerna, så det är skäl att försäkra sig genom att ringa eller titta på målets hemsidor. Du kommer väl ihåg att kultur- och rekreationssedlarna är personliga.


3.5. Vad betyder en fortlöpande prenumeration på Museikortet och hur kopplar jag den till kortet?

Du kan aktivera en fortlöpande prenumeration när du betalar för att förnya Museikortet antingen på nätet eller i appen.

En fortlöpande prenumeration förnyar ditt kort automatiskt innan giltighetstiden slutar, och samtidigt debiteras förnyandet på ditt betalningskort. På det här sättet är ditt Museikort ständigt i kraft! Före det automatiska förnyandet får du alltid en påminnelse om saken per email, i den händelse att du ändå skulle vilja koppla bort det automatiska förnyandet.


3.6. Jag lyckas inte logga in mig på kundsidorna. Vad ska jag göra?

Du loggar väl in på rätt sida? Museikortets kundsida hittas på adressen museot.fi/asiakassivu. Om blanketten fastnar eller om du inte kommer vidare på sidorna lönar det sig att försöka logga in via en annan apparat eller webbläsare. Om inte det här heller hjälper kan du kontakta Museikortets kundtjänst. Om du glömmer eller tappar bort ditt lösenord kan du nollställa det genom att klicka på knappen ”Har du glömt ditt lösenord?”.


3.7. Vad betyder kombinerandet av korten?

Ett nytt Museikort kan kombineras med ett gammalt. Om du har ett plastkort och till exempel får i gåva ett nytt oanvänt Museikort, kan du kombinera dessa båda kort.

Du kan ansluta kortet på Museikortets Kundsidor i museet eller i appen. Detta förlänger giltighetstiden för ditt aktuella kort med 12 månader.

Endast ett fullständigt oanvänt (ingen registrering, inga museibesök) Museikort kan kombineras med ett kort som redan är i kraft. Efter kombinerandet ogiltigförklaras det överlopps kundnumret, och man kan inte använda det som inträdesbiljett på muséerna omfattas av kortet. Två Museikort som redan är i bruk kan inte kombineras.


 

Berätta för dina vänner!

 • Facebook
 • X
 • Instagram
 • WhatsApp