1. Att kpa Museikortet t sig sjlv eller som gva

1.1. Var kan jag köpa ett Museikort åt mig själv?

Du kan köpa ett eget Museikort (74 €) på Museikortet-ställena, Museikortets nätbutik och Museikortet-appen.

På museérna får du ett tillfälligt Museikort, med vars nummer du registrerar dig som användare av Museikortet. På basen av registreringsuppgifterna skickar vi ett plastkort.

Då du köper ett eget Museikort på nätet eller i appen sker registreringen i samband med köpet och vi skickar dig kortet i plast direkt till den adress du uppgett. Efter köpet får du per e-post och SMS ett kundnummer som direkt fungerar som din inträdesbiljett.

I appen kan du betala med betalkort. I nätbutiken kan du betala på följande sätt:

 • Betalkort (Visa/Mastercard)
 • Nätbanker
 • Faktura (faktureringstillägg 3,80 €)
 • MobilePay
 • ePassi
 • Smartums kultursaldo
 • Edenred-kort
 • Eazybreak

Om du vill använda dig av kombinationskortets Debit-sida, hittar du ditt nummer och säkerhetstalet i nedre hörnet av kortets baksida.

I nätbutiken ska hela slutsumman betalas med det valda betalningssättet.


1.2. Var och hur köper jag Museikortet som gåva?

Museikortet kan du köpa som gåva i vår nätbutik och på Museikortmuséerna. Du kan på en gång köpa precis så många gåvo-Museikort som du vill.

På Museikortmuséerna kan du betala för gåvan kontant eller med kort och i vår nätbutik går som betalningssätt betalkort, nätbankbetalning och MobilePay.

I Museikortets nätbutik är det möjligt att köpa gåvan antingen i form av ett gåvokuvert som postas eller som digital gåva som sänds som email och textmeddelande till gåvomottagaren. Den digitala gåvans leveransdatum väljer du själv och i epostmeddelandet kan du också bifoga hälsningar eller gratulationer till gåvomottagaren.

På Museikortmuséerna får du ett tillfälligt Museikort som du kan ge i gåva åt vem du vill.


1.3. Finns det ett eget Museikort för barn, studerande eller pensionärer?

Det finns inga särskilda priser som riktar sig till särskilda besökargrupper.


1.4. Kan jag betala Museikortet med kultur- och rekreationssedlar?

Museikortet kan köpas och förnyas på kortmuséerna med kultur- och rekreationssedlar. Betalningsmöjligheten beror emellertid på muséerna och deras linjedragningar, så det är skäl att försäkra sig om saken genom att ringa eller se på det aktuella objektets hemsida. Du kommer väl ihåg att kultur- och rekreationssedlarna är personliga.

I Museikortets nätbutik och på Museikortets kundsida är det möjligt att betala med Smartum, ePassi, Edenred-kort och Eazybreak. I nätbutiken ska hela slutsumman betalas med det valda betalningssättet. Museikortet kan även köpas med kultur- och rekreationssedlar hos Tiketti. Läs mer om betalningsmedlen i Tiketti här. Genom att klicka här öppnas sidan för inköp i nätbutiken i Tiketti.


1.5. Kan jag betala kort med faktura?

Det är möjligt att med faktura betala beställningar på över 10 Museikort. Här kan ett företag eller en förening lätt beställa flera kort och betala beställningen med pappers- eller nätfaktura. Tilläggsuppgifter om företagsbeställningen hittar du här. Om du vill betala förnyandet av flera kort med faktura, ta kontakt med Museikortets kundbetjäning.


1.6. Kan en person som bor utomlands köpa Museikortet?

Ja, plastkort skickas även till adresser utomlands.

Vid behov kan man även ange adressen för en arbetsplats, bekant eller tillfällig adress där man stannar i minst en månad med ”c/o”. Märkningen ska läggas till i början av adressfältet. Om en adress av detta slag saknas kan du ta kontakt med Museikortets kundtjänst.


1.7. Vad betyder kampanjkod och hur fungerar den?

En eventuell kampanjkod berättigar till en förmån och fylls i i fältet Kampanjkod. Kampanjkoderna är i kraft under begränsad tid.

Om du glömmer att använda kampanjkoden eller använder en föråldrad kampanjkod, kan förmånen inte läggas till ditt Museikort i efterhand.


 

Berätta för dina vänner!

 • Facebook
 • X
 • Instagram
 • WhatsApp