Niss Helsingin museoissa lapsetkin viihtyvt!

Museot tarjoavat hauskaa tekemistä perheen pienimmille. Kokosimme lapsiperheen menovinkit Helsingin leikkisimpiin museoihin!

Pääkaupunkiseudulla on yli 40 Museokortti-kohdetta, joista löytyy paljon tekemistä myös lapsille. Listasimme Helsingin, Espoon ja Vantaan museot, joissa lapsilla on lupa leikkiä!

Lasten museokierros Helsingissä

Helsingissä lasten kanssa kannattaa vierailla esimerkiksi Teatterimuseossa, Suomenlinnan lelumuseossa, Tekniikan museossa, LUOMUS Luonnontieteellisessä museossa,tai Helsingin Kaupunginmuseon Lasten kaupungissa.

Eläinmuseonakin tunnettu LUOMUS Luonnontieteellisessä museossa on lasten kestosuosikki vuosikymmenestä toiseen. Luonnontieteellisessä voi tutustua Suomen ja muun maailman monimuotoiseen luontoon ja eläimiin, nähdä kaksipäisen vasikan, ihmetellä dinosauruksia ja kuunnella villieläinten ääniä.

LUOMUS Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa pääsee ihailemaan monenkirjavia ja kiehtovia eläviä kasveja. Kasvihuoneissa paahtaa tropiikin lämpö ympäri vuoden.

Teatterimuseo Kaapelitehtaalla tarjoaa lapsille jännittävää koettavaa. Museossa pääsee muun muassa sovittamaan roolivaatteita, esiintymään teatterilavalla ja leikkimään nukketatteria. Teatterimuseossa kaikkea saa kokeilla!

Suomenlinnan lelumuseo on hauska kohde sekä aikuisille että lapsille. Hurmaavassa pitsihuvilassa voi tutustua vanhoihin leikkikaluihin ja leikkimisen historiaan 1800-luvun alusta 1960-luvulle asti. Vanhat nuket ja leikkikalut vievät nostalgiamatkalle menneen ajan lapsuuteen.

Helsingin Vanhankaupunginkosken reunalla sijaitsevassa Tekniikan museossa lapset voivat leikkiä nosturilla, tutkia hissien historiaa tai taskuhiomakonetta. Museon perusnäyttelyt kertovat ajan, ihmisen ja teknologian suhteesta. Museoon kuuluu myös Voimalamuseo.

Sukellusvene Vesikko on jännittävä kokemus koko perheelle. Suomenlinnan suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvassa entisöidyssä Vesikossa voi kokea millaista on sukellusveneen ahtaissa tiloissa, joissa noin 20 hengen miehistö työskenteli kymmenien metrien syvyydessä veden pinnan alla.

Kaupunginmuseon Lasten kaupunki -näyttelyssä perheen pienimmät viihtyvät. Lasten kaupungista löytyy nostalgisen kodikas mummola, vanhanajan koululuokka ja nukketeatteri. Ja mikä parasta: kaikkeen saa koskea ja kaikkea saa tutkia!

Kansallismuseon vintillä pääseen tutustumaan Suomen historiaan hauskasti itse tekemällä. Vintillä voi esimerkiksi ratsastaa, kutoa mattoa, leikkiä kauppaa, kokeilla tehdastyötä tai rakentaa taloa.


Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp