Tapahtuma
 

Fredagar på Sibbe: Songs We Carry

Sibelius-museo, Turku

  • 13.9.2024 (19.00–20.00)

Arvostettu brittiläinen laulaja ja multi-instrumentalisti Ana Silvera, sekä palestiinalainen säveltäjä, oud-virtuoosi ja laulaja Saied Silbak liittävät yhteen luovat kykynsä projektissa Songs We Carry.

 

Ana Silveran ja Saied Silbakin yhteistyö tutkii yhteneväisyyksiä heidän kulttuuriperinnöissään – tunteikas ja melankolinen ladinon (juutalaisespanjan) kielinen musiikki, sekä arabialaisten laulujen rikkaat maqamit ja herkät melodiat.

Ana Silveralle tämä projekti on hyvin henkilökohtainen, liittyen hänen sukunsa historiaan juutalaisina paossa Espanjan inkvisitiolta. He asettuivat Aleppoon, silloiseen Osmanien valtakuntaan 1700-luvulla. Silveran uudelleentyöstämät esi-isien laulut tarjoavat vilauksen hänen kulttuuriperintönsä kestävyyteen ja kauneuteen. Hänen kykynsä tehdä vanhoista melodioista tuoreita osoittaa hänen kykynsä laulajana ja lauluntekijänä, mikä on tuonut hänelle ylistystä mm. The Guardianin kriitikoilta, jotka ovat kuvanneet hänen työtään ”pysäyttäväksi ja taianomaiseksi tarinankerronnaksi.”

Samalla Saied Silbakin matka miehitetyn Palestiinan Shafaa’mr-kaupungista Ala-Galileasta Lontoon kosmopolin maisemiin on tuonut hänen taiteenseensa syvän ymmärryksen moninaisista musiikin perinteistä. Elinikäisen tutkimusmatkan hiomalla virtuositeetilla Silbak mestarillisesti yhdistää arabialaisia, turkkilaisia ja intialaisia vaikutteita länsimaisiin tyyleihin, luoden omalaatuisen ja rajoja rikkovan soinnin.

Ana Silvera ja Saied Silbak kutsuvat yleisönsä mielikuvia herättävälle matkalle historiaan, kulttuuriin ja kulttuuriperintöön musiikin kautta. Tämän yhteistyön ytimessä on duon syvä sielunveljeys ystävinä sekä muusikkoina.

Duo on jo osoittanut kykynsä esiintymisillä mm. Amare Den Haagissa (NL), Vortex Jazz Clubilla (UK), ja Royal Opera Housessa (UK). Heidän Pohjoismaiden-kiertueensa sekä debyyttialbuminsa julkaisu tapahtuvat syksyllä 2024. Kiertue huipentuu albuminjulkaisukonsertiin Lontoon Kings Placessa.

Liput 25€/15€, ovet 18.30.

Huom. Konserttilippuja ei voi ostaa Museokortilla.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Sibelius-museo
Piispankatu 17, 20500 Turku

050 337 6906, 050 362 5828

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Sibelius-museo, Piispankatu 17, 20500 Turku


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

7/5€, ryhmät 5€/ hlö (väh.10). Konserttien hinnat erikseen.
| 7/5€, grupper 5€/pers (minst 10) Konserternas pris avviker. 
| 7/5€, groups 5€/person (min. 10) The price of the concerts may vary.

Maksutavat

Käteinen, yleisimmät pankki- ja luottokortit, Museokortti, Smartum- & Epassi-kulttuurisetelit, ICOM, Pressikortti, Vammaiskortti.
Kontanter, allmännaste bank- och kreditkort, Museikortet. Smartum-& Epassi-kultursedlar, ICOM, Presskort, Funktionshinderkort
Cash, most common credit cards (Visa, Mastercard), Museokortti, Smartum, Epassi, ICOM, Presscard, EU Disability Card

Tapahtuma-tyypit

 

Kohdetta lähellä olevat museot