Tapahtuma
 

Museokortti-klubi: VIP kulttuurikierros Riihimäellä Suomen lasimuseossa ja Museokeskus Riemussa – lasia, taidetta, muotoilua ja kuosisuunnittelua

Suomen lasimuseo, Riihimäki

  • 24.8.2024 (12.00–n.15.30)

Tervetuloa Suomen lasimuseon ja Museokeskus Riemun Museokortti-klubille! Museokortti-klubeilla pääset tapaamaan muita museofaneja ja koet ainutlaatuisen elämyksen.

 
Laura Laine: Pink Flush, 2014

Osallistu ainutlaatuiseen VIP-tapahtumaan!

Tilaisuudessa pääset muun muassa tapaamaan Suomen lasimuseon johtajan Hanna Mamia-Waltherin sekä tutustumaan näyttelykuraattori Hanna Kivelän johdolla museon vaihtuviin näyttelyihin: Laura Laine – Nature Morte sekä Idylli – Inkeri Toikan taidetta.

Museokeskus Riemussa pääset tutustumaan Aino-Maija Metsola – Kankaita, kuvituksia ja teoksia -näyttelyyn yhdessä taiteilijan itsensä kanssa. Molemmissa kohteissa on lisäksi pientä tarjoilua ja tilaisuuteen osallistuville on luvassa erikoistarjouksia museokauppojen valikoimista.

Tapahtumaan mahtuu 40 Museokorttia käyttävää vierasta.

Ilmoittaudu viimeistään 18.8.2024 osoitteeseen glass.museum@riihimaki.fi. Ilmoita osallistujan nimi, sähköpostiosoite ja Museokortin numero.

Aika: Lauantai 24.8. klo 12–n. 15.30

Ohjelma:

Klo 12 Suomen lasimuseon johtaja Hanna Mamia-Walther toivottaa vieraat tervetulleeksi

Klo 12.15 Opastettu kierros Suomen lasimuseon vaihtuviin näyttelyihin näyttelyiden kuraattorin Hanna Kivelän johdolla

Klo 13.15 Siirtyminen omatoimisesti Museokeskus Riemuun

Klo 14 Näyttelykierros yhdessä suunnittelija, kuvittaja ja taiteilija Aino-Maija Metsolan kanssa

Suomen lasimuseon Laura Laine – Nature Morte -näyttely tarjoaa monipuolisen katsauksen yhden Suomen tunnetuimman muotikuvittajan Laura Laineen (s. 1983) urasta erilaisin medioin.

Lasitaiteilijana Laine on saavuttanut mainetta sekä kansainvälisesti että kansallisesti. Suomen lasimuseon näyttelyn uusien lasiveistosten ja maalausten teemana on vanitas-aihe maalaustaiteessa sekä hollantilaisen ja flaamilaisen 1500- ja 1600-lukujen asetelmamaalauksen kultakausi.

Idylli – Inkeri Toikan taidetta -näyttelyssä Suomen lasimuseossa leikittelevät pastoraalitaiteen idyllit yhdessä vahvan väri-ilmaisun kanssa. Inkeri Toikka (1931–2009) tunnetaan lasitaiteilijana erityisesti herkistä ja koristeellisista aiheistaan, mutta myös räväköistä ja värikkäistä käyttölaseistaan.

Museokeskus Riemussa pääset tutustumaan monipuolisen suunnittelijan, kuvittajan ja taiteilijan tuotantoon näyttelyssä Aino-Maija Metsola – Kankaita, kuvituksia ja teoksia. Aino-Maija Metsola (s. 1983) tunnetaan lukuisista painokangaskuvioistaan, mutta näiden ohella näyttely nostaa kattavasti esiin luonnoksia, kuosien originaaleja, kuvituksia sekä taideteoksia. Metsola on suunnitellut yli sata kuviota Marimekon kankaisiin, vaatteisiin, astioihin ja sisustustuotteisiin sekä mm. kuvittanut useita suomalaisia ja ulkomaisia lastenkirjoja.

Museokortti on vuosilippusi yli 350 museoon Ahvenanmaalta Inariin. Voit poiketa museossa milloin vain. Nähtävää riittää niin historian, taiteen, designin, luonnon, tekniikan kuin vaikkapa jääkiekon ystäville. Museokortilla saat myös etuja ja alennuksia museoiden palveluista. Voit ostaa Museokortin museosta tai osoitteesta Museot.fi.

Suomen lasimuseo, Tehtaankatu 23, Riihimäki
Museokeskus Riemu, Temppelikatu 8, Riihimäki

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Suomen lasimuseo
Tehtaankatu 23, 11910 Riihimäki

050 500 1956

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Suomen lasimuseo, Tehtaankatu 23, 11910 Riihimäki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

11/6/4/0 €

Maksutavat

Käteinen, museokortti, pankkikortit, Visa, Mastercard, Smartum kulttuurisetelit ja mobiilimaksu, E-passi, Edenred korttimaksu