Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Summer on Paper

Orimattilan taidemuseo, Orimattila

  • 13.6.2024–25.8.2024

Summer on Paper luo tunnekyllist kesmaisemaa.

 
Jenni Hiltunen: Summer on Paper

Jenni Hiltusen nyttely Summer on Paper maalaa vahvoja ja jnnitteisi nkymi kesst. Niiss vuodenaika on lsn valona, kirkkaina vrein, uima-asuihin sonnustautuneina naishahmoina, mutta mys varjoina, kaipuuna ja kipuilevina hetkin. Nyttely keskittyy paperipohjaisiin ljymaalauksiin viime vuosilta aina thn pivn saakka.

Hiltusen teoksissa vreihin, asentoihin ja eleisiin sek teosten ekspressiiviseen ilmeeseen sisltyy voimakas tunnelataus. Kuvaston keskiss oleilevat monitulkintaiset naishahmot, jotka esiintyvt pitkstynein, pohdiskelevina tai haastavat suoralla katseellaan. Teoksissa tutkitaan maailman kokemista feminiinisen kehon kautta sek 1990-luvulla eletty tyttytt, ulkopuolisuuden ja esikuvattomuuden vrittm aikaa. Nuoruuden kipuilun haikea pohjavire kaikuu hahmojen poissaolevissa ja sulkeutuvissa eleiss kesn luodessa tunteelle kontrastin.

Kes ja nuoruus soljuvat silti yhteen, samankaltaiseen olemisen tapaan. Mys paperi kepen ja hauraana materiaalina asettuu samalle merkitysjatkumolle. Nyttelyn nimi Summer on Paper jatkaa yhteensulautumisen ajatusta. Nimen voi lukea sanaleikiksi, joka viittaa teoksen toteutustapaan: kes on ikn kuin aineellistunut paperille, levittytynyt vrein ja muotoina sen huokoiseen pintaan.

Niin ikn Jenni Hiltusen tyskentelyss paperi ja kes pukeutuvat samoihin mreisiin. Hn liitt paperille maalaamiseen keveyden, helppouden ja kokeilemisen rajattomuuden. Maalausjlki nyttytyy vlittmn ja virtuoosimaisen huolettomana – maalaamisen nautinnollisuus, nopea rytmi ja siveltimen liike ovat teoksissa vahvasti lsn. Samoin tekij ja prosessi kyvt erottamattomiksi: "Maalaus on tapa el. [] Etsin, tavoittelen, ajattelen maalauksen kautta", Hiltunen kiteytt.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon näyttelyt

Museon yhteystiedot

Orimattilan taidemuseo
Lahdentie 65, 16300 Orimattila

044 781 3567

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Orimattilan taidemuseo, Lahdentie 65, 16300 Orimattila


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

7/4/0

Maksutavat

Kteinen, maksukortit

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke 10:00-16:00
To 10:00-16:00
Pe 10:00-16:00
La 10:00-16:00
Su 10:00-16:00

13.6.–25.8.2024 avoinna ke–su klo 10–16.

Näyttelyn tekstit kielillä