VIEL EHDIT: Museokortti nyt tarjoksessa vain 68 (norm. 79 )!
OSTA NYT
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

FIX: Huolla ja korjaa

Designmuseo, Helsinki

  • 26.4.2024–5.1.2025

FIX: Huolla ja korjaa keskittyy korjaamiseen ja yllpitoon sek tutkii, miten ajan kuluminen vaikuttaa arkkitehtuuriin ja muotoiluun.

 

Arkkitehtuurimuseon ett Designmuseon yhteisnyttely Fix: Huolla ja korjaa keskittyy korjaamiseen ja yllpitoon sek tutkii, miten ajan kuluminen vaikuttaa arkkitehtuuriin ja muotoiluun.

Esineet ja rakennukset kyvt lpi jatkuvaa muutosta. Ne ikntyvt, likaantuvat ja rikkoutuvat. Asioiden huoltaminen ja korjaaminen on aktiivista toimintaa, joka kertoo arvoistamme. Millaisten esineiden ja asioiden hoivaamiseen kytmme aikaa ja rahaa? Ent mit j huolenpidon ulkopuolelle?

Yllpitoon liittyv ty tapahtuu usein katseiden ulottumattomissa. FIX-nyttely nostaa arkiset askareet ihmettelyn keskin. Nyttelyyn on poimittu esimerkkej arkkitehtuurin ja muotoilun aloilta sek tilattu nelj uutta nykytaideteosta. Nykytaiteilijat pohtivat teoksissaan suhdettamme likaan, valtaan ja arkipivisin pitmiimme valintoihin.

Muotoilija Lauri Johanssonin luoma nyttelyarkkitehtuuri kipsilevyineen viittaa mys kesken olevaan remonttiin. Se muistuttaa, ett jaettu maailmamme ei ole koskaan valmis, vaan kaipaa jatkuvaa kunnostusta. Mys yleis psee pohtimaan korjaamiseen, siivoamiseen ja yllpitoon liittyvi kysymyksi sek osallistumaan nyttelyn ymprille kiedottuihin tapahtumiin. 

Nyttelyn on kuratoinut Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon tyryhm Kaisa Karvinen, Sara Martikainen, Jutta Tynkkynen, Jemina Vainikka Lindholm ja Hanna Kapanen. Nyttelyarkkitehtuurista vastaa muotoilija Lauri Johansson.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki

(09) 622 0540

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

20/12/12

Maksutavat

Lipunmyynti: https://www.designmuseum.fi/fi/vierailijan-info/#liput

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-20:00
Ke 11:00-18:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-18:00

Ilmainen sisnpsy joka kuun viimeisen tiistaina.

Näyttelyn tekstit kielillä