Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Eeva Honkanen: Trapped in Time

Turun taidemuseo, Turku

  • 7.6.2024–15.9.2024

Eeva Honkanen on isokokoisiin tussipiirroksiin erikoistunut kuvataiteilija. Tussipiirroksissaan hn yhdistelee omakohtaista ja historiallista kuvastoa surrealistisin rinnastuksin.

 
Eeva Honkanen: Trapped in Time, 2024 (yksityiskohta). Tussipiirros paperille, 230 x 430 cm.

Ihmiset ja elimet elvt kahdessa maailmassa yhtaikaisesti, todellisessa ja taiteilijan oman mielikuvituksen kautta. Vaikka teokset pohtivatkin ihmisen ja luonnon etntynytt suhdetta, ovat ne samalla kunnianosoitus sek ihmisille ett luonnon monimuotoisuudelle.

Trapped in Time pohtii mieleen samaistumisen ristiriitaa. Ihminen nhdn yleisesti eroavan muista lajeista etenkin ajattelukykyns vuoksi. Teoksissa aika ja mieli ovat erottamattomat ja mieleen samastuminen merkitsee ajan ansaan jmist, pakkoa el muistin ja ennakko-odotusten varassa. Seurauksena on menneisyyteen ja tulevaisuuteen keskittyminen ja haluttomuus kunnioittaa lsn olevaa hetke. Ihminen toimii tiedostamattomasti ja perimminen ajatus unohtuu – me olemme kaikki yht.

Nykymaailman monimuotoisuus, jossa ei ole yht totuutta, on aina ohjannut Honkasen taiteellista tyskentely. Honkasen tyylille on ominaista runsas yksityiskohtaisuus ja liioittelu. Teoksiin on kuvattu huikean paljon ihmisi ja elimi, ja nytt mukana olevan jopa henkiolentoja ja pyhyys. Kummallisuus ja eri lajien sekamelska tekevt katseen tarkaksi. Ylltten katsoja voi havaita esimerkiksi yksisarvisen tai siivekkn putton. Hullaantuneen vision kuvaus on armotonta nykymaailman kritiikki, vaikka usein mukana on mys ripaus huumoria.

Eeva Honkasen taiteellista tyskentely on tukenut Suomen Kulttuurirahasto. Nyttely on saanut tukea Museovirastolta.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Turun taidemuseo
Aurakatu 26, 20100 Turku

040 6323 378

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

13/8/0

Vapaa psy kuukauden ensimminen perjantai klo 16-19. / Fritt intrde den frsta fredagen i mnaden kl. 16-19. / Free entry on first Friday of the month at 16-19.


Maksutavat

Smartum-kulttuuriseteli, Virikeseteli, TYKY Kuntoseteli+, Edenred-kortti, ePassi, SmartumPay, EdenredMobile ja Museokortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-19:00
Ke 11:00-19:00
To 11:00-19:00
Pe 11:00-19:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Poikkeavat aukioloajat: https:/­/­turuntaidemuseo.fi/­liput-ja-aukiolo

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot