Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Kimmo Metsranta: Notes on a Place

Galleria Ratamo, Jyvskyl

  • 11.4.2024–5.5.2024

Sarjan kuvat ovat uudelleen rakennettuja havaintoja lhiympriststni ja muodostavat surrealistisen kaupunkimaiseman ilman ihmisi.

 
Hrisey St

Notes on a Place on kaupunkitilan kokemuksellisuuteen keskittyv valokuvasarja, jonka lhtkohta on ymprivn tilan kokemisen representaatio. Sarjan kuvat ovat uudelleen rakennettuja havaintoja lhiympriststni. Ne muodostavat surrealistisen kaupunkimaiseman ilman ihmisi. En nyt paikkoja sellaisina kuin ne esittytyvt, vaan kuten niiden haluaisin olevan: selkein ja hallittavina. Jlkiksittely on tapa, jolla otan haltuun nkemni ympristn ja teen siit omani. Muutan tilallisuutta ja rakennusten olomuotoa, niin ett niiden funktio
muuttuu tai hvi kokonaan, eivtk ne ole sidottuina tiettyyn aikaan tai paikkaan.

Irrottamalla rakennukset niiden ympristst digitaalisesti, paikat muuttuvat keinotekoisiksi, ja niiden kolmiulotteisuus hvi. Arkinen nkym esittytyy eptavallisena, lavasteen omaisena jljitelmn itsestn. Teokset tasapainottelevat surrealismin ja realismin vlimaastossa. Sarjan kuvat on otettu Helsingiss ja Islannissa vuosina 2015–2022. Vuonna 2023 sarjasta julkaistiin samaa nime kantava esikoiskirja Khaos Publishing julkaisemana.
Kirja valittiin Suomen kirjataiteen komitean Kauneimmat kirjat 2023 -kokoelmaan.

Kimmo Metsranta (s. 1978) on Helsingiss asuva ja toimiva valokuvataiteilija. Metsrannan teoksia on ollut esill lukuisissa yksityis- ja ryhmnyttelyiss muun muassa Valokuvataiteen museossa, Helsingin Taidehallissa, Espoon modernin taiteen museo EMMAssa, Klompching-galleriassa New Yorkissa, Somerset Housessa Lontoossa sek Voies Off -festivaaleilla Arlesissa. Metsranta on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto- yliopistosta vuonna 2015 ja hn on ollut ehdolla Fotofinlandia ja EmmaPrize palkintojen saajaksi.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyvskyl

050 3118 901

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Galleria Ratamo, Veturitallinkatu 6, Jyvskyl


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

0

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-18:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-18:00

Näyttelyn tekstit kielillä