Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Joel Slotte: Samat loitsut ja kummittelevat lammet

Turun taidemuseo, Turku

  • 22.3.2024–19.5.2024

Joel Slotten teokset ovat pasiassa figuratiivisia ja runsaan yksityiskohtaisia ljymaalauksia. Niiss yhdistyvt perinteiseksi mielletty maalaustekniikka, muotokuvauksen traditiot ja ymprillmme nkyv jaettu kuvasto, joka on perisin muun muassa taidehistoriasta, kasvi- ja elinsymboliikasta, bndipaidoista sek tatuoinneista.

 
Joel Slotte: Kahlaaja ja vesimittarit, 2023 (yksityiskohta). ljy kankaalle, 70 x 60 cm.

Teosten aiheet syntyvt ystvien kesken jaetuista kokemuksista ja keskusteluista, kuten nuotion polttamisesta kallioilla viilenevss kesyss vaikeiden kysymysten rell, nektariinin mehun valumisesta ksivartta pitkin metrossa, joka vie kohti death metal -festareita, rasvaisen falafelin symisest hautausmaan porteilla taidemessujen VIP-illallisten jlkeen, omaan hkkivarastoon murtautumisesta avainten kadottua ja kuin salamana kirkkaalta taivaalta tapahtuneesta oivalluksesta kesken uintiretken lumpeiden seassa. Slotte kehyst nist kokemuksista suodatetut kuva-aiheet muotokuviksi, joissa esiintyvt hahmot ovat usein ristiriitaisia ja monimutkaisia.

Maalausten hahmot saattavat monitulkintaisuudessaan olla ajatuksiinsa ja haaveisiinsa uppoutuneita tai keskell jotakin oivallusta. He saattavat hakea turvaa synknnkisist keskiaikaisista fantasiamaailmoista, koska arkitodellisuus tuntuu hetkess paljon painajaismaisemmalta. Monitulkintaisuus on mys kutsu asettua heidn asemaansa ja kokea todellisuutta hetken heidn kauttaan.

Joel Slotte (s. 1987, Kokkola) on Helsingiss asuva ja tyskentelev kuvataiteilija, joka tunnetaan surrealistissvytteisist maalauksistaan, jotka lainaavat runsaasti kuvastoa taidehistoriasta, mytologioista ja alakulttuureista. Hn on valmistunut Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2016. Slotte valittiin vuonna 2021 Vuoden Nuoreksi Taiteilijaksi ja hnen teoksiaan on mm. Kiasman, Turun taidemuseon, Helsingin taidemuseon ja Tampereen taidemuseon kokoelmissa.

Taiteilijan tyskentely ovat tukeneet Taiteen edistmiskeskus, Hlne ja Walter Grnqvistin Sti sek Suomen kulttuurirahasto. Nyttely on saanut tukea Museovirastolta.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Turun taidemuseo
Aurakatu 26, 20100 Turku

040 6323 378

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

13/8/0

Vapaa psy kuukauden ensimminen perjantai klo 16-19. / Fritt intrde den frsta fredagen i mnaden kl. 16-19. / Free entry on first Friday of the month at 16-19.


Maksutavat

Smartum-kulttuuriseteli, Virikeseteli, TYKY Kuntoseteli+, Edenred-kortti, ePassi, SmartumPay, EdenredMobile ja Museokortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-19:00
Ke 11:00-19:00
To 11:00-19:00
Pe 11:00-19:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Poikkeavat aukioloajat: https:/­/­turuntaidemuseo.fi/­liput-ja-aukiolo

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot