Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

berhund – taiteen kiehtovat koirat

Kuopion taidemuseo, Kuopio

  • 16.2.2024–19.5.2024

Suomea valloittanut ja ihastuttanut berhund-nyttely on saapunut uusin murkinoin Kuopion taidemuseoon.

 
Elina Ruohonen, Try Me, 2020, Valtion taideteostoimikunnan kokoelma, Kansallisgalleria, kuva Museokuva.

Suomea valloittanut ja ihastuttanut berhund-nyttely on saapunut uusin murkinoin Kuopion taidemuseoon. Nyttelyn perusluut on kuratoinut Salon taidemuseon johtaja Susanna Luojus ja oman lisns mixiin tuo Kuopion taidemuseon omat kokoelmat.

Koiran ja ihmisen ainutlaatuinen suhde on kuvataiteen keskeisimpi elinaiheita. Vaikka koiria on kuvattu kuvataiteessa hmmstyttvn paljon, ovat ne kuitenkin hahmoina usein niin arkisia ja tavallisia, ett saattavat jd huomaamatta. berhund nostaa koirat katseen kohteeksi ja posaan. Nyttely kertoo mys lajiemme pitkst yhteisest historiasta ja suhteemme ainutlaatuisuudesta.

Vuosituhansien ajan koiraa on kuvattu ihmisen kumppanina, suden sukulaisena ja symbolina erilaisille asioille ympri maailmaa. Nyttelyss on esill koiran erilaisia rooleja kuvataiteessa ajanlaskun alkuajoista thn pivn. Tmn pivn taiteessa koiralla on merkittv rooli perheenjsenen. Koira on mukana tavallisessa arjessa ja toisaalta luomassa ihmisen arkea. Koiran elinkaari piirtyy mys taiteeseen suloisista pentuajoista rakkaan ystvn menettmisen suruun.

Kuvataiteessa koiria on kuvattu hmmstyttvn paljon, mutta hahmoina ne ovat usein niin arkisia ja tavallisia, ett saattavat jd huomaamatta. berhund nostaa koirat katseen kohteeksi ja posaan. Nyttely kertoo mys lajiemme pitkst yhteisest historiasta ja suhteemme ainutlaatuisuudesta.

Nyttelyn vanhimmat mukana olevat esineet ovat mayakulttuurin ajoille sijoittuvat pienoisveistokset. Uusimmat teokset ovat valmistuneet vuonna 2022. Teokset ovat lainassa suomalaisista julkisista kokoelmista, museoista, gallerioista, stiist ja yksityisilt omistajilta. Nyttely on laajin koiria esittvn taiteen kokonaisuus mit Suomessa on koskaan nhty.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Kuopion taidemuseo
Kauppakatu 35, 70100 Kuopio

017 182 633

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Kuopion taidemuseo, Kauppakatu 35, 70100 Kuopio


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/5/0

Maksutavat

kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, SmartumPay, Smartum-setelit, EdenRed-kortti, EdenRed-setelit, ePassi, Tyky-setelit

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-19:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

Näyttelyn tekstit kielillä

Näyttelyyn ääniopas kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot