Tapahtuma
 

Sibbe Live!: Theremin!

Sibelius-museo, Turku

  • 17.4.2024 (19.00–20.00)

Carolina Eyck, theremin, Miika Vintturi, piano

 

Thereminvirtuoosi Carolina Eyckin ja pianisti Miika Vintturin monigenreisessä konsertissa kuullaan mm. jazzstandardeja ja theremin-klassikoita. Tervetuloa sähköisen äänen suloihin!

Carolina Eyck on saksalais-sorbialainen muusikko ja säveltäjä, joka on laajalti tunnustettu maailman johtavaksi theremin-virtuoosiksi. Hänelle myönnettiin Echo Klassik -palkinto ”Vuoden konserttitallenteesta” vuonna 2015. Hän on konsertoinut yli 30 maassa ja soittanut muun muassa Berliinin radion sinfoniaorkesterin, Brysselin filharmonikkojen ja Argentiinan kansallisen sinfoniaorkesterin kanssa. Vuonna 2022 hän esiintyi BBC Promsissa BBC:n filharmonikkojen kanssa. Carolina on julkaissut useita sooloalbumeita, muun muassa ”Elegies for Theremin & Voice” (2019) ja ”Thetis 2086” (2022). Hänen transkriptiotaan Ennio Morriconen kappaleesta ”The Ecstasy of Gold” on katsottu verkossa yli 15 miljoonaa kertaa. Carolina pitää säännöllisesti theremin-mestarikursseja. Hän kehitti oman tarkan kahdeksan sormen soittotekniikkansa 16-vuotiaana ja julkaisi ensimmäisen laajan theremin-menetelmäkirjan ”The Art of Playing the Theremin”. Hänen menetelmäänsä käyttävät thereministit ympäri maailmaa, ja se on mullistanut soittotavan.

Miika Vintturi on pianisti ja säveltäjä. Hän on tehnyt diplomin klassisesta pianosta Sibelius-Akatemissa, mistä hän on valmistunut maisteriksi jouluna 2022. Hän on keikkaillut mm. Maija Vilkkumaan ja Vestan yhtyeissä sekä toiminut kosketinsoittajana Lahden kaupunginteatterissa ja Musiikkiteatteri Kapsäkin Rottien pyhimys -musikaalissa. Kaudella 2023-24 Vintturi esiintyy Kansallisoopperan Koululaisoopperassa, Aarne Pelkosen kokoonpanossa ja säveltää uutta soolopianosarjaa.

Carolina Eyckin Sibelius-museon konsertti on osa hänen Suomen kiertuettaan. Eyckiä kuullaan torstaina 18.4. myös Turun filharmonisen orkesterin konsertissa Kahdeksan vuodenaikaa. Säveltäjä Kalevi Ahon Eyckille omistettu thereminkonsertto hakee inspiraationsa Lapin mystisen luonnon kahdeksasta vuodenajasta.

Liput 15€/12€, ovet 18.30.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Sibelius-museo
Piispankatu 17, 20500 Turku

050 337 6906, 050 362 5828

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Sibelius-museo, Piispankatu 17, 20500 Turku


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

7/5€, ryhmät 5€/ hlö (väh.10). Konserttien hinnat erikseen.
| 7/5€, grupper 5€/pers (minst 10) Konserternas pris avviker. 
| 7/5€, groups 5€/person (min. 10) The price of the concerts may vary.

Maksutavat

Käteinen, yleisimmät pankki- ja luottokortit, Museokortti, Smartum-kulttuurisetelit
Kontanter, allmännaste bank- och kreditkort, Museikortet. Smartum-kultursedlar
Cash, most common credit cards (Visa, Mastercard), Museokortti, Smartum

Tapahtuma-tyypit

Hakusanat

elävä musiikki, theremin, konsertti
 

Kohdetta lähellä olevat museot