Tapahtuma
 

Tietoherkku. Vapaa-ajanpurjehdusta Itisell Suomenlahdella.

Merikeskus Vellamo, Kotka

  • 3.4.2024 (17.00)

Purjehdukseen erikoistunut merihistorian tutkija ja tietokirjailija Lauri J. S. Kaira kertoo esitelmssn vapaa-ajanpurjehduksesta Itisell Suomenlahdella 1860-luvulta aina ensimmisen maailmansodan jlkeiseen aikaan.

 
Ruokatauko purjeveneen kannella. Kuva: Kymenlaakson museo.

Lauri J. S. Kaira luo katsauksen vapaa-ajanpurjehduksen varhaisvaiheisiin ja huvipurjehtijoiden toimintaan Viipurissa, Kotkassa, Haminassa ja Suomenlahden ulkosaarilla. Puheenvuorossa syvennytn vuorovaikutussuhteeseen saaristolaisten, kalastajien ja rannikkopitjien asukkaiden sek kaupungissa asuvien huvi- ja kilpapurjehtijoiden vlill.

Tietoherkku-esitelm perustuu Lauri J.S. Kairan tietokirjaan "Viipurin Vesilt Helsingin Aavoille – WLS 150 vuotta" (WLS 2024), joka ksittelee Wiipurin Lnin Purjehdusseura – Wiborgs Lns Segelfreningin 150-vuotista historiaa. Kaira on ksitellyt Itisen Suomenlahden historiaa mys johdantotekstissn Johanna Pakolan teokseen "Vaarallisilla vesill – Salakuljetusta ja seprakauppaa Suomenlahdella" (John Nurmisen Sti 2021).

Suomen merimuseon jrjestm tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Luentoa voi seurata paikan pll Merikeskus Vellamon auditoriossa, ja se mys suoratoistetaan. Linkki lytyy Merikeskus Vellamon sivustolta. Tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan Vellamon YouTube-kanavalla.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Merikeskus Vellamo
Tornatorintie 99, 48100 Kotka

040 350 0497

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

15/10/0

Maksutavat

Vellamossa kyvt kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, Museokortti ja Kaikukortti sek Smartumin, Epassin (mobiilisovellus), Eazybreakin ja Edenredin kulttuuriedut.

 

Kohdetta lähellä olevat museot