Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Tytt joka muuttui ruusupensaaksi

HAM Helsingin taidemuseo, Helsinki

  • 9.2.2024–29.9.2024

Raikas vuoropuhelu helsinkilisten taidekokoelman varhaisempien ja uudempien teosten vlill nostaa esiin monia ajankohtaisia teemoja sukupuolesta kehollisuuteen. Tuoreet rinnastukset ja teosten yksityiskohtiin porautuminen antavat mahdollisuuksia uusiin tulkintoihin.

 
Emma Helle: Tytt joka muuttui ruusupensaaksi, 2018.

Tytt joka muuttui ruusupensaaksi -nyttelyss pohditaan esittmisen ja nkemisen tapoja. Nyttelyn teokset on ryhmitelty teemallisiin kokonaisuuksiin: Olemus, katse, intiimi, keho sek asetelma- ja maisema-aiheet. Teemat on nostettu esiin Leonard ja Katarina Bcksbackan kokoelmasta, joka muodostaa HAMin ja kaikkien helsinkilisten yhteisen taidekokoelman sydmen. Bcksbackan kokoelmateosten lisksi nyttelyss on nykytaidetta HAMin kokoelmasta sek muutamia yksityislainoja.

Teosten lhiluvun avulla huomio kiinnitetn kuvien usein epolennaisilta vaikuttaviin yksityiskohtiin. Nyttely rakentuu niden yksityiskohtien vlille syntyville yhteyksille, uudempien ja vanhempien, eri medioilla toteutettujen teosten vlille. Rinnastukset asettavat teokset alttiiksi uusille tarkastelutavoille. Erilaiset vasta- ja vastinparit avaavat mahdollisuuksia uusiin tulkintoihin.

Katsojan kertaalleen luomat merkitykset mys kenties muuttuvat nyttelyn aikana, kun osa herkist paperipohjaisista teoksista vaihdetaan toukokuussa. Nyttelyss nhdn teoksia muun muassa Louise Bourgeoislta, Shia Conlonilta, Erik Creutzigerilta, Magnus Enckellilt, Emma Helteelt, Heikki Marilalta, Ana Mendietalta, Dennis Oppenheimilta, Jalmari Ruokokoskelta, Vidha Saumyalta, Joel Slottelta, Salla Tyklt ja Hannah Wilkelt.

Nyttelyn on kuratoinut FT Asta Kihlman.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

HAM Helsingin taidemuseo
Etelinen Rautatiekatu 8, Tennispalatsi 2.krs

(09) 310 87 001

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

HAM Helsingin taidemuseo, Etelinen Rautatiekatu 8, Tennispalatsi 2.krs


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

18/12/0

Maksutavat

Kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, Smartum, Edenred, ePassi, Tyky-setelit, Virike-setelit, Eazybreak ja Mobile Pay.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:30
Ke 11:30-19:00
To 11:30-19:00
Pe 11:30-19:00
La 11:30-19:00
Su 11:30-19:00

Teemat

Hakusanat

HAM

Näyttelyn tekstit kielillä