Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Chen Jiagang

Salon taidemuseo - Veturitalli, Salo

  • 27.1.2024–28.4.2024

Veturitallin kevn nyttelyss kiinalaisen Chen Jiagangin valokuvia!

 
Chen Jiagang, Cold forest, 2018

Valokuvaaja, arkkitehti Chen Jiagangin kuvissa yhdistyvt hypnoottisiksi kuvaelmiksi kiinalainen maaseutu, miljoonakaupunkien tehtaat ja torit, teollinen arkkitehtuuri sek asetelmalliset ihmishahmot. Suuret valokuvat avaavat laajoja maisemia, joissa nkyvt erityislaatuisen luonnon valtavat mittasuhteet ja samalla ihmisen sinne jttm kdenjlki. Rikkaat luonnonvarat ja maan valtava vestmr ovat mahdollistaneet Kiinan nopean talouskasvun. Samalla ne ovat luoneet tuotannon ja kuluttamisen noidankehn, suuret tehtaat tuottavat lis tavaraa. Chenin teoksista vlittyy pohdinta historian suhteesta nykyhetkeen ja sen kautta huoli tulevaisuudesta.

Chenin kuvaamat maisemat ja interirit muistuttavat suuria lavastettuja nyttmit. Taiteilijan teosten svyt ovat haaleita ja liikkeet pyshtyneit, mik luo romanttisen ja unenomaisen tunnelman. Perinteisiin kiinalaisiin asuihin puetut naiset herttvt huomion. He ovat tarkasti paikoilleen aseteltuja ja monet heist katsovat suoraan kameraan. Nennisesti paikallaan oleva hetki ei ole kuitenkaan pyshtynyt, sill niin ihmiset, vuoden- kuin vuorokaudenaika liikkuu ja muuttuu. Monikerroksiset kuvat ovat kuin nykypivn Kiina pienoiskoossa.

Vuonna 1962 Chonqingiss syntynyt Chen Jiagang kouluttautui alun perin arkkitehdiksi. Lahjakas suunnittelija ehti urallaan saada useita tunnustuksia ja palkintoja sek perustaa kiinteistkehitykseen keskittyneen yhtin, kunnes kiinnostus valokuvaan ja kuvataiteeseen vei mennessn. Vuodesta 1999 lhtien Chen on tullut tunnetuksi valokuvaajana sek yksityis- ett ryhmnyttelyiss eri puolilla maailmaa Aasiassa, Euroopassa sek Yhdysvalloissa. Chenin teoksia on useissa kokoelmissa, mm. Museo del Territorion, New Yorkin MoMA:n ja CAFA Beijingin kokoelmissa. Chen Jiagang asuu ja tyskentelee tll hetkell Pekingiss.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Salon taidemuseo - Veturitalli
Mariankatu 14, 24240 Salo

(02) 778 4892

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Salon taidemuseo - Veturitalli, Mariankatu 14, 24240 Salo


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

Aikuinen 10 , elkelinen, opiskelija, varusmies ja tytn 7 . Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Maksutavat

Kteinen, kortit, E-passi, Edenred -kortti, Smartum -seteli, SmartumPay, Tyky + -seteli ja Virike -seteli. Taidemuseoon ky mys Museokortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-18:00
Ke 10:00-18:00
To 10:00-18:00
Pe 10:00-18:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Avoinna ti-pe 10-18, la-su 11-17. Maanantaisin suljettu.

Näyttelyn tekstit kielillä