Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Tschabalala Self: Samasta korttelista

EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Espoo

  • 8.5.2024–4.5.2025

 

Tschabalala Self, Keskipiv 145. kadulla, 2022. Tschabalala Self Studion omistuksessa.

Yhdysvaltalainen Tschabalala Self (s. 1990) sanoo olevansa ennen kaikkea taidemaalari, vaikka hnen teoksiaan voi mys kuvailla kollaaseiksi. Hn maalaa erilaisilla pigmenteill ja yhdist maalauksiinsa kankaita, lankoja ja erilaisia painettuja materiaaleja. Self kytt kierrtysmateriaaleja ja piirt teostensa yksityiskohtia mys ompelukoneella. Isot ihmisen kokoiset veistokset ovat kuin kolmiulotteisia maalauksia. Ne muodostavat tarinallisia kokonaisuuksia seinill olevien teosten kanssa.

Self ksittelee teoksissaan rotuun ja sukupuoleen liittyvi teemoja, joihin hn ammentaa omista kokemuksistaan mustana amerikkalaisena naisena. Maalauksissa esiintyvt kuitenkin kuvitteelliset hahmot. Self kuvaa taiteessaan kehoja, joita on sek ylikorostettu ett esineellistetty lnsimaisessa kuvastossa ja taidehistoriassa. Hn rikkoo ja muovaa tt kuvastoa ja siten luo uudenlaista kerrontaa mustista kehoista.

Self syntyi ja varttui New Yorkin Harlemissa. Nyttelyn englanninkielinen nimi Around the Way viittaa mustien amerikkalaisten puhekieliseen ilmaisuun. Se kuvaa henkil, joka on kotoisin samasta kaupunginosasta ja omaa kyseisen alueen asukkaille ominaisen olemuksen. Teoksien hahmot muodostavat yhdess muotokuvan tllaisista henkilist. He ottavat haltuun katunsa ja kotinsa mrittelemll itse sen, miten ja millaisina heidt nhdn.

Tschabalala Self: Around the Way on osa EMMAn ja Saastamoisen stin InCollection-nyttelysarjaa. InCollectioniin tilataan vuosittain teos visionriselt nykytaiteilijalta. Self on sarjan seitsems taiteilija.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

EMMA - Espoon modernin taiteen museo
Ahertajantie 5, 02100 Espoo

043 827 0941

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Ahertajantie 5, 02100 Espoo


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

20/10/0

Maksutavat

Nyttelykeskus WeeGeell voi maksaa kteisell ja pankki- tai luottokortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Maestro). Lisksi maksuvlinein kyvt Smartumin maksukortti, SmartumPay, Edenred-kortti, Edenredin mobiilimaksu, ePassi ja Eazybreak.

Nyttelykeskus WeeGee on Museokortti-kohde.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-17:00
Ke 11:00-19:00
To 11:00-19:00
Pe 11:00-19:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot