JOULUTARJOUS: Museokortteihin kuukausi kaupan plle (12 kk + 1 kk)
Anna lahjaksi >
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Henna Jula CENTRIPETAL 25.11.-12.12. | Poriginal galleria

Porin taidemuseo, Pori

  • 25.11.2023–12.12.2023

Henna Julan nyttelyn vesivrimaalaukset ovat luonnonmuotoihin pohjautuvia modulaarisia muodostelmia. Osa on syntynyt taiteilijaresidensseiss Hyrynsalmella ja Taiwanissa. Avajaiset pe 24.11. klo 18-20, tervetuloa!

 

Avajaiset perjantaina 24.11. kello 18-20. Vapaa psy. Tervetuloa!

Yn vyt heijastuvat kosteudesta kiiltviin kpiin. Ajat vaihtuvat verkkokalvoissa, kuorissa ja kukkien terlehtien pieniss pisaroissa, jotka kuin lukemattomat linssit kntvt ymprivn ilmatilan ylsalaisin. Taivaankappaleiden kiertoratojen kehminen liike muodostaa vuosirenkaita, pivnkierto luo pyrteisi muotoja. Pintajnnitys, liike-energia ja keskelle hakeutuvan voiman paine pitvt materiaa yhdess sekuntien tai vuosituhansien ajan, kunnes se hajoaa ja tulee osaksi jotain muuta.

Keskihakuvoima (engl. centripetal force) saa kappaleen kulkemaan kaarevaa reitti. Se vaikuttaa massan liikkeisiin, planeettojen kiertoratoihin ja kaiken elvn rakentumiseen. Nyttelyn vesivrimaalauksissa on luonnonmuotoihin pohjaavia modulaarisia muodostelmia. Syklinen liike antaa nille hahmoille muodon ja mrn pinnan heijastus vrit. Maalia ja maalausten aiheita yhdistvt, levimisen, sekoittumisen ja eriytymisen tilat. Siveltimenvedot turpoavat paperilla nestemisen muotoutumisen pysytyskuviksi.

Henna Jula (s.1990) valmistui Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2016 ja asuu ja tyskentelee Helsingiss. Hnen edelliset yksityisnyttelyns olivat Galleria Huudossa, Porvoon Taidehallissa ja tmgalleriassa. Jula on osallistunut yhteisnyttelyihin muun muassa Taipeissa, Tukholmassa ja Nykytaiteen museo Kiasmassa. Nyttely Poriginal galleriassa on hnen kahdeksas yksityisnyttelyns. Osa nyttelyn teoksista on syntynyt taiteilijaresidensseiss Mustarindassa Hyrynsalmella ja Treasure Hill Artist Villagessa Taiwanissa.

Nyttely ovat tukeneet Taiteen edistmiskeskus, Suomen Taideyhdistys ja Paulon Sti.

www.hennajula.com

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Porin taidemuseo
Etelranta, 28100 Pori

044 701 1080

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Porin taidemuseo, Etelranta, 28100 Pori


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

Maksutavat

Kteinen, pankki- ja luottokortti, Edenred, Epassi, Smartum, Tyky+

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

Museorakennus on suljettu peruskorjauksen vuoksi tammikuuhun 2025. Nyttelytoimintaa normaalista poikkevilla nyttelypaikoilla, ks. Porin taidemuseon nyttelyt.

 

Kohdetta lähellä olevat museot