Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Suomen Egyptologisen Seuran esineist: Arkipivn elm muinaisessa Egyptiss

Riihimen taidemuseo, Riihimki

  • 20.5.2023–

Esill Riihimen taidemuseossa muinaisen Egyptin arkipivn kuuluneiden esineiden osia ja pieni kappaleita sek ostrakoneja Suomen Egyptologisen Seuran kokoelmasta.

 
Kuva: Riihimen taidemuseo, Skarabeus, fajanssia, noin 664–332 eaa., Suomen Egyptologinen Seura.

Suomen Egyptologinen Seura perustettiin vuonna 1969 edistmn egyptologiaa ja muinaisen Egyptin kulttuurin tuntemusta Suomessa. Seuran perustaja prof. Rostislav Holthoer (1937–1997) hankki matkoiltaan Egyptist kokoelman egyptilisi esineit. Nm ja muutamat yksityislahjoituksena saadut esineet muodostavat Suomen Egyptologisen Seuran muinaisegyptilisten esineiden kokoelman, jonka Seura on deponoinut Riihimen taidemuseoon vuonna 2022.

Kokoelmassa on yli 200 luetteloitua esinett. Suurin osa esineist on vaatimattomia keramiikan palasia ja kivi-iskoksia, mutta mukana on mys kiinnostavia pienesineit neoliittisest nuolenkrjest roomalaisaikaisiin pienoispatsaisiin, joitakin hautauksiin liittyvi esineit, koptilaisia tekstiilifragmentteja sek ostrakoneja (kalkkikiven tai keramiikan sirpaleita), joihin on kirjoitettu teksti muinaisegyptiksi, koptin kielell ja kreikaksi. Kokoelma kertoo muinaisen Egyptin kulttuurista: sek arkielmst ett uskosta tuonpuoleiseen.

Tss Suomen Egyptologisen Seuran kokoelman ensimmisess esillepanossa Riihimen taidemuseossa keskitytn nimenomaan arkipivn elmn muinaisessa Egyptiss. Esill tss pienoisnyttelyss on keramiikanpalasia, muutamia pienesineit sek ostrakoneja. Niden esineiden kautta pstn tutustumaan muinaisen Egyptin arkielmn tuhansien vuosien phn. Nyttely on esill toistaiseksi.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Riihimen taidemuseo
Temppelikatu 8

040 330 4124

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Riihimen taidemuseo, Temppelikatu 8


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

8/4

Maksutavat

Kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, Smartum, E-passi, Eazybreak

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-17:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

Maanantaisin suljettu.

Näyttelyn tekstit kielillä