Tapahtuma
 

Funkkista hyvinklisittin

Museokeskus Taika, Hyvink

  • 22.7.2024 (14.00)
  • 22.7.2024 (13.00)

Kvelykierroksella tutustutaan Hyvinkn asemaseudun muutokseen erityisesti 1930-luvulla. Kierros pttyy Rautatiemuseolle, jossa vietetn juhlapiv hyryveturi Leenan nimipivn kunniaksi.

 
Nkym rautatien yli Hyvinkn keskusaukiolle.

Funktionalismi eli funkkis oli etenkin 1930-luvulla suosittu arkkitehtuurin suuntaus. Vuosituhannen alkupuolella rakennuksista haluttiin historiasta ammentavien kertaustyylien sijasta siirty kohti modernimpaa rakentamista, jossa minimalismi ja vheleisyys vallitsevat. Trkeint oli rakennuksen hyty, funktio ja ett kaikki ylimrinen, joka ei liity funktioon olisi karsittu rakennuksesta pois.

Funktionalismi on jttnyt suuren perinnn ja jljen rakentamistaiteeseen, josta ammennettiin viel vuosikymmeni tyylin kukoistuksen jlkeen. Mys Hyvinklle on rakennettu aikanaan funktionalistista tyyli edustavia rakennuksia, niin asuintaloja kuin liikerakennuksiakin ja julkisia tiloja. Useat nist ovat Kytjn kartanon omistajan arkkitehti Vin Vhkallion suunnittelemia.

Kierroksia jrjestetn kaksi, joista ensimminen lhtee klo 13 ja toinen klo 14. Lht museokeskus Taikan edest, lopetus Rautatiemuseolle. Kesto noin 45 min. Max. 20 hl/kierros. Maksuton osallistuminen. Ei ennakkoilmoittautumisia.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Museokeskus Taika
Hmeenkatu 3 D, 05800, Hyvink

040 480 1644

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Museokeskus Taika, Hmeenkatu 3 D, 05800, Hyvink


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

9/6/0

Maksutavat

Meill ky mys Smartum, Edenred ja Museokortti.