Tapahtuma
 

Forssa Textile Week 17.-20.8.2023

Forssan museo, Forssa

  • 17.8.2023–20.8.2023

Ensimminen tekstiilille omistettu Forssa Textile Week –tapahtuma nhdn loppukesll 2023! Pteemana on muotoilu ja kotimainen tuotanto, mutta keskustelua kuydn mys raaka-aineiden, kdentaitojen tulevaisuuden ja kierrtyksen tiimoilta.

 

Kehrmn, Kutomon, torin ja Tyventalon ympristihin sijoittuva tapahtuma koostuu suomalaisten ja japanilaisten pienten laadukkaiden yritysten pop-up-myynnist, nyttelyist, keskusteluista ja typajoista.

Kansainvlisin vieraina on 18 japanilaista tekstiilivalmistajaa ja –muotoilijaa, jotka saapuvat vieraaksemme tekstiileistn rikkaalta Yamanashin alueelta Japanista.

*

Forssan sydn sykkii tekstiilille ja painokankaalle aivan erityisell tavalla. Kaupunki kasvoi tekstiilitehtaiden ymprille. Ensin oli Forssa-yhti, sitten tuli Finlayson. Forssassa alkoi teollinen kankaanpainanta ensimmisen Suomessa vuonna 1861.

Forssan museon Kuosikeskuksessa on tuhansittain kuosiluonnoksia ja painokankaita vuosilta 1861-2009. Yksittisi suunnittelijoita lytyy kokoelmasta yli 130. Kokoelmaa esitelln 2022 avatussa Kuosikeskuksessa.

Elo-syyskuussa Forssassa on lisksi esill Finlayson Forssassa -nyttely, joka esittelee Finlaysonin tehtailla Forssassa painettuja kankaita 1950-80-luvuilla ja niiden ksintehtyj originaaleja.

***

Forssa Textile Week rakentuu suomalaisen tekstiilin historialle ja halulle luoda tekstiilin tulevaisuutta.

Elokuiseen tapahtumaan haetaan sek tekstiilin ajankohtaista asiaa ett kesist keveytt.

Yhteistykumppaneina tapahtumassa ovat Suomen Tekstiili ja Muoti ry, Aalto-yliopisto, Tekstiilitaiteilijoiden yhdistys TEXO ja Fuji Textile Week.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Forssan museo
Wahreninkatu 12, 30100 Forssa

03-41415101

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Forssan museo, Wahreninkatu 12, 30100 Forssa


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

6/4/0

Maksutavat

kteinen, pankkikortit, useimmat luottokortit, Tyky -kortti ja setelit, Smartum -kortti ja setelit