KESN HUIPPUTARJOUS: Museokortti vain 65 (norm. 76 ). Osta nyt
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Ktketty vapaus - Hidden Freedom

Salon taidemuseo - Veturitalli, Salo

  • 6.5.2023–10.9.2023

Salon taidemuseo kysyy tn kesn: mit on valta, miss on vapaus ja mit on olla ihminen?

 
Meeri Koutaniemi, Paikallisia kalastajia Inle-jrvell Burmassa, Burma, 2013

Brittilisen arkeologin, tutkimusmatkailijan ja vakoojan Gertrude Bellin (1868–1926) ja valokuvaaja, kuvajournalisti Meeri Koutaniemen (s. 1987) maailmat kohtaavat valokuvanyttelyss Hidden Freedom – Ktketty vapaus. Nyttely on aikamatka menneeseen ja samalla katsaus nykyhetkeen. Teoksissa avautuu kahden kuvaajan tekem dokumentaatio samoissa maissa kahtena eri aikakautena ja kerrostuu kymmenen eri maan tapahtumat, maisemat sek murrokset, niin Lhi-idss kuin Aasiassa. Molempien naisten nkkulmana on ollut havainnoida tavallisia ihmisi ja paikallista elmnpiiri, sadan vuoden etisyydell toisistaan. Kuvia katsoessa kysymys kuuluu, mik vuosikymmenten aikana on muuttunut?

Jnnittvn ja vrikkn elmn elnyt Gertrude Bell dokumentoi lukuisilla matkoillaan eri kulttuureja, arkkitehtuuria, ihmisi sek luontoa. Hnen perintnn tunnetaan parhaiten valokuvat sek runsas kirjemateriaali, joihin on tallentunut rikas ja elv kuvaus eri maiden elmst ja poliittisesta kuohunnasta 1900-luvun vaihteessa sek ensimmisen maailmansodan jlkeen.

Gertrude Bellin laaja jmist on talletettu Newcastlen yliopistoon Iso-Britanniaan. Meeri Koutaniemi kuvaa yhteiskunnallisia aiheita ja nostaa kuvillaan esille ihmisoikeuskysymyksi. Kuvissa avautuu usein yksiln elmntarinan kautta silta yhteiskuntapoliittisiin ja sosiaalisiin teemoihin. Dokumentaarisessa tyssn Koutaniemi tutkii identiteetti, valtaa ja vapautta. Vaikeidenkin kysymysten, kriisien ja tragedioiden, keskell nkyy eletyss arjessa toivo, aktivismi ja vlhdys paremmasta huomisesta.

Nyttelyss ainutlaatuista on kahden naisen visio maailmasta aikana, jolloin naisena yksin tyskentely on ollut ja on edelleen harvinaista. Bell ja Koutaniemi avaavat oven nkemns maailmaan, mutta mys omaan henkiseen mielenmaisemaansa. Kuvallista dialogia syventvt maakohtaiset journalistiset tekstit, jotka luovat historiallisen kontekstin sek katsauksen nykypivn.

Nyttelyn osatuottajana on toiminut Kuopion VB-keskus, jossa aihetta esiteltiin kesll 2020. Salossa kokonaisuus jatkuu laajasti uusien vedosten ja tekstiaineiston myt. Nyttelyn sislt on huomattavan ajankohtainen.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Salon taidemuseo - Veturitalli
Mariankatu 14, 24240 Salo

(02) 778 4892

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Salon taidemuseo - Veturitalli, Mariankatu 14, 24240 Salo


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

Aikuinen 10 , elkelinen, opiskelija, varusmies ja tytn 7 . Alle 18-vuotiaan ilmaiseksi.

Maksutavat

Kteinen, kortit, E-passi, Edenred -kortti, Smartum -seteli, SmartumPay, Tyky + -seteli ja Virike -seteli. Taidemuseoon ky mys museokortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-18:00
Ke 10:00-18:00
To 10:00-18:00
Pe 10:00-18:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Avoinna ti-pe 10-18, la-su 11-17. Maanantaisin suljettu.

Näyttelyn tekstit kielillä

Näyttelyyn ääniopas kielillä