KESN HUIPPUTARJOUS: Museokortti vain 65 (norm. 76 ). Osta nyt
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Teemu Kangas: Hyperborea

Kuopion taidemuseo, Kuopio

  • 14.4.2023–10.6.2023

Teemu Kankaan nyttely GalleriA-tilassa pyrkii rinnastamaan arktisten napa-alueiden rimmisen ympristn ja siell matkanneiden ja asuneiden ihmisten oletetun psyykkisen mielenmaiseman.

 
Teemu Kangas: Arktinen hurtta.

Hyperborea on antiikin kreikalaisten myytti pohjoistuulten kodista, maasta kaukana pohjoisessa, jossa aurinko laskee kerran vuodessa. Nyttely pyrkii rinnastamaan arktisten napa-alueiden rimmisen ympristn ja siell matkanneiden ja asuneiden ihmisten oletetun psyykkisen mielenmaiseman. Millainen persoona hakeutuu tllaisiin olosuhteisiin ja kuvaako ymprist tllaisen henkiln sisist todellisuutta? Nyttelyn muotokuvat hahmottelevat tunnetuista napamatkailijoista ja arktisista persoonista otettujen valokuvien pohjalta uudenlaisia tulkintoja.

Nyttelyn teokset on toteutettu tussilla, siveltimell ja kynruiskulla piirten ja maalaten. Menetelmss paperi rutistellaan haluttuun lopputulokseen soveltuvalla tavalla. Tekniikka muistuttaa surrealistien frottage-menetelm, jossa taiteilija hankaa paperiin sen alla olevan pinnan tai esineen muotoja. Tussiin kastettu sivellin hahmottaa pinnasta muotoja ja tarinaa, mieli liikkuu vapaasti tyhjll paperilla. Paperin rypyt ovat kuin maaston topografiaa, josta voi kummuta niin vuoristo kuin rujo henkilkuva.

Teemu Kangas (s. 1980, Kuopio) on Tampereella asuva kuvataiteilija. Kangasta kiinnostaa erityisesti mielen sisisten kuvien ja ulkoisen todellisuuden risteminen. Hnen pasiallisena tekniikkanaan on tussi ja eri tavoin rutistellut paperit, jotka antavat vaikutelmia kolmiulotteisista muodoista ja tekstuureista. Kangas on valmistunut muun muassa taiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta. Taiteellisen tyskentelyns ohella Kangas toimii mys sairaanhoitajana nuorisopsykiatrisessa yksikss erityisen vaikeasti oireilevien nuorten parissa.

Nyttely toteutumista on tukenut Taiteen edistmiskeskus.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Kuopion taidemuseo
Kauppakatu 35, 70100 Kuopio

(017) 182 633

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Kuopion taidemuseo, Kauppakatu 35, 70100 Kuopio


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/5/0

Maksutavat

kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, SmartumPay, Smartum-setelit, EdenRed-kortti, EdenRed-setelit, ePassi, Tyky-setelit

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-19:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot