Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Kannun henki

Kuopion taidemuseo, Kuopio

  • 12.5.2023–27.8.2023

Kannun henki on ennennkemtn kaupunkitaiteen moninaisuutta ksittelev nyttely.

 

Tuoreen maalin haju, kannun suhina, skeittaamisen kolina valtaavat Kuopion taidemuseon kesll 2023, kun graffiti- ja katutaidenyttely avautuu. Kannun henki on ennennkemtn kaupunkitaiteen moninaisuutta ksittelev nyttely. Esill on laaja kirjo teoksia taidemuseon seiniin maalatuista tekstipohjaisista graffiteista suuriin katutaideteoksiin ja veistoksiin, sek Urbaanin tallentamaa, kuopiolaista graffitiskene avaavaa dokumentaarista aineistoa. Kannun henki on Kuopion taidemuseon ja Katutaideyhdistys Urbaani Ry:n yhteistynyttely.

Nyttely esittelee kaupunkitaiteen eri tyylisuuntia edustavia eturivin taiteilijoita ympri Suomea: Teoksia on esill 14 eri taiteilijalta tai taiteilijaryhmlt. Kannun hengen taiteilijat ovat Anna Pekkala, Deos, EFK, Ghost, Jesse Pasanen, Jubilemus, Jukka Peltosaari, Jukka Silokunnas, JR, Maikki Rantala, Niina Mantsinen, Pallo, Rives ja Taneli Stenberg. Lisksi Kuopion alueen graffiti- ja katutaideosaamista nyttelyss edustaa Urbaani All Stars muuttuvalla kokonaisuudella.

Nyttelytila on suunniteltu oleskelua varten. Siihen kuuluu keskelle nyttely rakennettu skedealue, jossa saa vapaasti skeitata ja skuutata. Nyttelytilan suunnittelu ja arkkitehtuuri on toteutettu yhteistyss Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa, jonka muotoiluopiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet nyttelyelementit.

Katutaideyhdistys Urbaani Ry on kuopiolainen katutaiteen asiantuntijaorganisaatio, joka tukee, edist, yllpit ja dokumentoi Kuopion alueen katutaidetta ja graffitia. Urbaani on jrjestnyt Kuopiossa Lainit-katutaidefestivaalia vuodesta 2016 lhtien.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Kuopion taidemuseo
Kauppakatu 35, 70100 Kuopio

(017) 182 633

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Kuopion taidemuseo, Kauppakatu 35, 70100 Kuopio


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/5/0

Maksutavat

kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, SmartumPay, Smartum-setelit, EdenRed-kortti, EdenRed-setelit, ePassi, Tyky-setelit

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-19:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00
 

Kohdetta lähellä olevat museot