Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Nuorten medialeirin nyttely: Primitiivisest digitaaliseen

Mikkelin valokuvakeskus, Mikkeli

  • 4.3.2023–1.4.2023

Mikkelin valokuvakeskus on jrjestnyt koulutusta jo sen perustamisesta eli vuodesta 1988 lhtien. Painopiste on 2010-luvulla ollut nuorten koulutuksessa ilman pohjakoulutusvaatimuksia.

 
Medialeirin osanottajat

Leirin alkajaisiksi rakennettiin yhdest galleriahuoneesta camera obscura eli pime huone. Ikkunat peittvn alumiinipaperiin tehtiin pieni reik. Sen lpi heijastui kuva vastapisest nkymst. Kohde oli Urheilupuiston koulun visttilat eli parakkikoulu.

(Camera obscuran periaatetta on saatettu kytt jo kivikaudella. Siit on todisteena luolamaalauksia, joissa elinten muotojen vristymt nyttisivt johtuvan siit, ett pinta, jolle kuva vinosti heijastui, ei ollut suora.)

Nuoret siirtyivt pimest huoneesta digitaalisen jrjestelmkameran toimintaan: muutamaan kameraan asennettiin runkotulpat, joissa on neulanreik. Kivikausi ja nykyaika kohtasivat.

Seuraavaksi tutustuttiin studiokuvaukseen ja toteutettiin yhdess muotokuvia ja kokeellisia liikesarjoja muun muassa valomiekalla valaisten.

Perehdyttiin kuvanksittelyyn, nyttelysuunnitteluun ja vedostamiseen. Lopputuloksena on nuorten yhteinen nyttely, joka on avoinna keskuksen aukioloaikoina huhtikuun alkuun saakka.

Leirin kohderyhmn on vuosina 2007–2012 syntyneet nuoret ja leiripaikkana Mikkelin valokuvakeskus. Medialeirin nuoret Luca Tanriverdi, Kauri Tuononen, Ville Maanselk ja Arttu Laine tekivt yhdest galleriahuoneesta camera obscuran eli pimen huoneen.

Leirin ohjaajina toimivat artenomi valokuvaaja, valokuvauksen lehtori Pasi Rsmki ja taiteen maisteri, valokuvataiteilija Olli Savio.

Nuorten mediakoulutusta tukee It-Suomen Aluehallintovirasto, Opetus- ja kulttuuritoimi.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Mikkelin valokuvakeskus
Puistokatu 3

045 1494 866

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Mikkelin valokuvakeskus, Puistokatu 3


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

8/4/0

Maksutavat

Pankkikortit
Luottokortit
Museokortti

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke 11:00-17:00
To 11:00-17:00
Pe 11:00-17:00
La 11:00-15:00
Su Suljettu

Suljettu arkipyhin.

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot