Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

TUULETUS!

Lapuan Taidemuseo, Lapua

  • 11.2.2023–27.5.2023

Lapuan Taidemuseon Tuuletus!-nyttely lhestyy urheilun maailmaa taiteen keinoin.

 
Erno Enkenberg: Vaihto, 2022, ljy kankaalle

Nyttelyn taideteokset tuulettavat ajatuksia urheilusta. Trke ei ole kilpailu, voittaminen ja saavutetut palkinnot, vaan keskiss ovat taiteilijoiden eri tavoin taltioimat urheilusuoritukset, urheilun tapahtumat, tapahtumapaikat sek urheiluun liittyvt monenlaiset tunteet ja merkitykset. Urheilu voi olla mys taiteen tekemisen vline.

Nyttelyn teoksissa urheiluun liittyvt erilaiset kokemukset, elmykset ja nkkulmat on tallennettu valokuvina, tilateoksina, maalauksina ja videoina. Tapa lhesty aihetta on jokaisella taiteilijalla erilainen. Urheilu voi olla taiteilijan henkilkohtainen kiinnostuksen kohde tai se on tarjonnut taiteilijalle viitekehyksen erilaisiin ilmiihin. Nyttelyss pohditaan kilpailusta voitetun palkinnon merkityst ja arvoa. Lisksi pstn tutustumaan urheilufanin intoon ja ultrajuoksijan kivunsekaiseen hurmioon. Esill on mys teoksia, joissa ilmaisuvlineen on kytetty urheilusuoritusta, liikkuvaa kehoa ja fyysisyyden mielikuvaa. Nyttelyss on mys lsn urheiluun liittyvt esteettiset kysymykset. Lapuan kaupungin museoiden kuva-arkistosta poimitut Pyhlahden valokuvaamon vanhat voimistelijakuvat puolestaan kertovat 1900-luvun alun urheilukuvien veistoksellisuudesta ja arjen ympristst.

Tuuletus!- nyttelyn taiteilijat ovat Anni Arffman, Erno Enkenberg, Christine Jalio, Eetu Kevarinmki, Gaku Nakano, Mika Taanila, Matti Tainio, typari Mikko Auerniitty ja Harri Heinonen sek taiteilijaryhm finnfemfel (Albert Braun, Marcus Lerviks ja Oskar Lindstrm). Lisksi mukana on Pyhlahden valokuvaamon urheiluaiheisia valokuvia.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon näyttelyt

Osana kulttuurikierrosta

Museon yhteystiedot

Lapuan Taidemuseo
Kulttuurikeskus Vanha Paukku

044 438 4520

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Lapuan Taidemuseo, Kulttuurikeskus Vanha Paukku


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

Vapaa psy.

Maksutavat

kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 12:00-18:00
Ke 12:00-18:00
To 12:00-18:00
Pe 12:00-18:00
La 11:00-15:00
Su Suljettu

Näyttelyn tekstit kielillä