Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Jenni Rope: Pyret mahdollisuudet

Turun taidemuseo , Turku

  • 3.2.2023–26.3.2023

Jenni Ropen teokset saavat inspiraationsa luonnon rytmeist ja sattuman muodoista.

 
Jenni Rope: Pyret mahdollisuudet, 2022.

Hnen tyskentelyns perustuu intuitiiviseen prosessiin, jossa maalauspohjat lytvt leikatessa muotonsa kuin itsestn ja muodot vihjaavat edelleen, mit niihin tulee maalata. Teoksissa nhdn silmukoita, pyrteit, kaaria ja toistuvia vetoja, joiden maalaamiseen liittyvn meditatiivisuuden ja nautinnollisuuden voi aistia. Viivasta ja vrist vlittyv liikkeen tuntu, kaiken virtaavuus, tuo mieleen tanssin tai musiikin.

Pyret mahdollisuudet leikittelee orgaanisten muotojen ja maalauksen tilallisen ulottuvuuden kanssa. Nyttelytilaan vapautetut muotoon leikatut maalaukset, mobileveistokset, video ja ni muodostavat yhdess tulkinnoille avoimia horisontteja eri elementtien vliselle ja moniaistiselle vuorovaikutukselle. Kerroksellisuus toistuu niin maalausjljess kuin teosten ja tilan nkymien tasolla. Teokset kutsuvat liikkumaan, pyshtymn ja aistimaan tilaa eri kulmista. Katsoja voi tuntea olevansa aktiivinen osa installaatiota, ei vain katsovan sit. Vaahtomuovisaarekkeelle istahtaessaan yhteiseen leikkiin voi heittyty mys teosnimien kautta. Nimet perustuvat erilaisille tunnistettaville aistimuksille ja havainnoille, jotka lisvt kuvaan oman herkullisen ja mielikuvitusta kutkuttavan tasonsa.

Jenni Rope (s. 1977) haastaa kuvataiteen ja muotoilun rajoja sek tutkii maalauksen ja kuvanveiston vlist abstraktia tilaa. Hn on tyskennellyt kuvataiteen, kuviosuunnittelun, kirjataiteen ja julkisten taideprojektien parissa jo pitkn ennen valmistumistaan Kuvataideakatemiasta 2022. Rope on esittnyt teoksiaan aktiivisesti kotimaassa ja kansainvlisesti, ja hnen kdenjlken on nhty mys monen suomalaisbrndin mallistoissa. Hnen tuorein julkinen teoksensa julkistetaan alkuvuodesta Nurmijrvell. Taiteilija asuu ja tyskentelee Helsingiss.

Nyttely on saanut tukea Museovirastolta.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Turun taidemuseo
Aurakatu 26, 20100 Turku

040 6323 378

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Turun taidemuseo , Aurakatu 26, 20100 Turku


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

12/8/0


Maksutavat

Smartum-kulttuuriseteli, Virikeseteli, TYKY Kuntoseteli+, Edenred-kortti, ePassi, SmartumPay, EdenredMobile ja Museokortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-19:00
Ke 11:00-19:00
To 11:00-19:00
Pe 11:00-19:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Poikkeavat aukioloajat: https:/­/­turuntaidemuseo.fi/­liput-ja-aukiolo

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot