Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Hannaleena Heiska & Minna Tervamki: Metamorphosis

EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Espoo

  • 5.4.2023–3.9.2023

 
Hannaleena Heiska & Minna Tervamki: Metamorphosis

Metamorphosis on kuvataiteilija Hannaleena Heiskan ja tanssija-koreografi Minna Tervamäen varta vasten EMMAan luoma poikkitaiteellinen nyttelykokonaisuus. Nyttely yhdist elokuvakerrontaa, maalausta ja tanssia saumattomaksi kokonaisuudeksi.

Nyttelyyn kuuluvat oleellisena osana kevll 2023 tapahtuvat esitykset. Heiskalle ja Tervamelle tyypilliseen tapaan, taiteilijat muokkaavat nyttelytilaa maalauksen keinoin esitysten aikana, joten tila tulee muuttumaan ja kehittymn esitysten myt. Katsoja ei siis voi etukteen tiet, millaiseen nyttelyyn hn seuraavan kerran astuu.

Taiteilijat luonnehtivat teosta nin: ”Metamorphosis on yksi ehdotus taiteilijuudesta ja taiteen merkityksest. Kerronnan abstraktius on vastapaino nykyhetken nopeudelle ja maalaus ja filmi puolestaan vastavoima todellisuutta muokkaaville filttereille ja wow-efekteille. Se pakenee kategorisointeja, mutta samalla rakentuu tunnistettavista elementeist. Teos ehdottaa heittytymn katsomiskokemukseen ja antautumaan ei-sanallisen kerronnan johdattelemaksi.”

Heiskan ja Tervamäen yhteisty sai alkunsa EMMAn vuonna 2016 tuotetusta Jälki-esityksest. Taiteilijoiden palaaminen EMMAan voidaankin nhd luonnollisena jatkumona heidn taiteelliselle yhteistylleen.

Hannaleena Heiska on kuvataiteilija, joka tyskentelee maalaustaiteen, piirustuksen, videotaiteen, installaatioiden ja performanssitaiteen parissa. Minna Tervamki on tanssija ja koreografi, joka on tehnyt loistokkaan uran Suomen Kansallisbaletin thtitanssijana. Nykyisin Tervamen tyskentely painottuu poikkitaiteelliseen yhteistyhn koreografina.

Nyttely nhdn Areenassa, joka on EMMAn tila kokeellisille, uusille projekteille.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

EMMA - Espoon modernin taiteen museo
Ahertajantie 5, 02100 Espoo

043 827 0941

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Ahertajantie 5, 02100 Espoo


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

20/10/0

Maksutavat

Nyttelykeskus WeeGeell voi maksaa kteisell ja pankki- tai luottokortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Maestro). Lisksi maksuvlinein kyvt Smartumin maksukortti, SmartumPay, Edenred-kortti, Edenredin mobiilimaksu, ePassi ja Eazybreak.

Nyttelykeskus WeeGee on Museokortti-kohde.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-17:00
Ke 11:00-19:00
To 11:00-19:00
Pe 11:00-19:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00
 

Kohdetta lähellä olevat museot