Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Sampo Malin ja Simo Ripatti

Riihimen taidemuseo, Riihimki

  • 19.11.2022–12.2.2023

Kuvanveistj Sampo Malinin ja kuvataiteilija Simo Ripatin yhteisnyttely on esill Riihimen taidemuseossa 19.11.2022−12.2.2023.

 
Simo Ripatti, Huone, 2010.

Taidemuseon alakertaan sijoittuvassa nyttelyss on esill pasiassa tt nyttely varten toteutettuja installaatioita. Yhteisnyttelyll ei ole nime tai yhteist ennakolta rakennettua teemaa. Sampo Malin ja Simo Ripatti ksittelevt taiteessaan kuitenkin osittain samaa asiaa, eli ”kokemuksen luotettavuutta niin visuaalisena kuin fyysisen elementtin”.

Sampo Malin ja Simo Ripatti kirjoittavat nyttelystn:

”Kaiken keskiss on tilan kytt. Taide rakentuu tilaan, jonka yksi elementti on itse katsoja. Tss nyttelyss teokset tyttvt tilat, mutta yht trke on mys rakennettujen kappaleiden ulkopuolelle jv tila, katsoja siis mukaan lukien. Se on rajoiltaan mritelty mutta hiritn ja vapaa ymprist, joka antaa katsojalle mahdollisuuden keskitty taiteen sisltn. Tllin teoksille ei j mitn ulkopuolelta tulevia selittelyj tai vaikutteita, vaan ne ovat juuri sellaisia millaisiksi katsoja itse teokset kokee. Taideteokset vaativat pienen pyshtymisen, syventymisen ja antautumisen epvarmuuden tunteelle. Tss nyttelyss taiteilijan tehtv on ohjata, manipuloida ja rajoittaa katsojan havaintoja, ohjaten taiteen relle pyshtynytt kokijaa pohtimaan mik kyseinen teos oikeastaan edes on.”

Riihimkelisell kuvanveistj Sampo Malinilla (1977) ja janakkalalaisella kuvataiteilija Simo Ripatilla (1975) on ollut lukuisia yksityis- ja ryhmnyttelyit, ja molemmat taiteilijat ovat valmistuneet Kuvataiteen maistereiksi Kuvataideakatemiasta.

Sampo Malin kertoo ksittelevns teoksissaan toden ja mielikuvituksen rajapintaa:


”Tilallisissa tissni mittasuhteet ja katsojan fyysinen kokemus ovat avainasemassa. Teoksissani taidekokemus syntyy syttmll ristiriitaisia aistimuksia siihen nhden kuinka katsoja vastaavat asiat muistaa tai olettaa olevan.”

Simo Ripatin pyrkimyksen on havainnollistaa vheleisesti ja hienovaraisin keinoin vaikeasti sanallistettavia aiheita. Hnen teoksissaan tilankytt on lhes poikkeuksetta aktiivisena elementtin.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Riihimen taidemuseo
Temppelikatu 8

040 330 4124

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Riihimen taidemuseo, Temppelikatu 8


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

8/4

Maksutavat

Kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, Smartum, E-passi, Eazybreak

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-17:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

Maanantaisin suljettu.

Näyttelyn tekstit kielillä