Tapahtuma
 

Kuraattorin kierros

Jrvenpn taidemuseo, Jrvenp

  • 30.11.2022 (18.00)

Elm ja taidetta Riihitien ateljeerivitalossa-nyttelyn kuraattori Pinja Petj kertoo opastuksellaan nyttelyprosessista ja syventvmmin nyttelyn teemoista.

 
Seppo Krkkinen Riihitien ateljeessa 1971. Kuva: Hannu Hyrske

Elm ja taidetta Riihitien ateljeerivitalossa-nyttelyn kuraattori Pinja Petj kertoo opastuksellaan nyttelyprosessista ja syventvmmin nyttelyn teemoista.

Jrvenpn Riihitielle valmistui 1967 viiden taiteilijaperheen aloitteesta ateljeerivitalo, tila perheelle ja taiteelliselle tyskentelylle. Arkkitehti Kirmo Mikkolan suunnittelemaan taloon muutti 1960-luvun taide-elmn keskeisi vaikuttajia ja taiteilijoita; taidemaalari Tor Arne perheineen, taiteilijapariskunta Outi Ikkala ja Seppo Krkkinen, taiteilijapariskunta Anna-Maria ja Paul Osipow sek kuvataiteilija Antti Vuori ja arkkitehti Erkki Colliander perheineen.

1970-luvun lopulla taloon asettui seuraava sukupolvi, Taideteollisessa Korkeakoulussa opiskelleiden graafikoiden ja kuvittajien joukko. Talossa ovat syntyneet mm. Kristiina Louhen rakastetut Aino ja Tomppa –kirjasarjat sek taidegraafikko ja -maalari Hannu Hyrskeen taidokkaat ja humoristiset hahmot. Ryhmnyttelyss nhdn taideteosten lisksi valokuvia, jotka avaavat taiteilijoiden tyhuoneita ja modernin taiteilijatalon arkkitehtuuria. Nyttely kertoo tarinoita talosta ja sen arjesta, valokuvia ja esittelee siell syntynytt taidetta. Miten kaikki alkoi ja millaista taidetta talossa asuneet ovat luoneet?

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Jrvenpn taidemuseo
Kirjastokatu 8, 04400 Jrvenp

040 315 3881

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Jrvenpn taidemuseo, Kirjastokatu 8, 04400 Jrvenp


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

9/8/4

Maksutavat

Maksutapana ky kteinen ja yleisimmt pankki- ja luottokortit. Kulttuuriedut eivt ky maksuvlineen. Ryhmien laskuttaminen mahdollista.