SYYSTARJOUS: Jatka Museokorttisi voimassaoloa vain 62:lla (norm. 69/74). Osta
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Marjolijn Dijkman: Depth of Discharge

Turun taidemuseo , Turku

  • 16.9.2022–13.11.2022

Immersiivinen Depth of Discharge (2021) knt 1700-luvun valistuksen aikaisten nytsten viettelevn, kiehtovan taian abstraktiksi tutkielmaksi yhdeksn eri shkmittausyksikn juurista.

 
Marjolijn Dijkman: Depth of Discharge, 2021.

Filmi on osa Dijkmanin laajempaa projektia ja teossarjaa, joka kuvaa, miten shk luonnontieteen on liitetty 1700-luvulta lhtien valistuksen ihanteisiin.

Vaikka shk on kiehtonut ihmisi varhaisesta sivilisaatiosta lhtien, sen tieteellisi ominaisuuksia alettiin ymmrt kunnolla Euroopassa vasta valistuksen aikana. Alkuun shk miellettiin viihteeksi ja taikuudeksi; yleislle jrjestetyt nytkset eivt selittneet ilmit tieteellisesti, vaan tekivt siit nyttv spektaakkelia. Depth of Discharge palaa hetkeen, jolloin shk oli nkyv toisin kuin nykyisin, jolloin suurin osa shkisist prosesseista on piilotettuja ja miellmme ne enemmn tai vhemmn itsestnselvyyksin.

Depth of Discharge on toteutettu korkeajnnitteisen elektrofotografian avulla, ja Dijkman on hydyntnyt kosketusnyttlaitteista tuttua, tinapinnoitetusta levyst valmistettua purkauslevy kuvatessaan teknologiaan ja energiankyttn liittyvi, shkvarauksellisia materiaaleja ja esineit, kuten mineraaleja, litiumia, hiilt, ​​piirilevyj, kuparijohtoja ja mobiili​​laitteita. Teoksen nimaailma on svelletty eri taajuuksilla tapahtuvien shkpurkausten tallenteista. Dijkmanin ksittelyss shkst tulee mikroskooppisen, shkisen vuorovaikutuksen kautta nkyv toimija, joka omaksuu lhes animistisen luonteen.

Marjolijn Dijkman (s. 1978, NL) asuu ja tyskentelee Brysseliss (BE) ja Saint-Mihieliss (FR). Hnen praktiikkansa hydynt monialaisesti ja tutkimukseen pohjautuen elokuvan, valokuvan, kuvanveiston ja installaation keinoja keskittyen kulttuurin ja muiden tutkimusalueiden risteyskohtiin. Dijkmanin teoksia voidaan pit ernlaisena spekulatiivisena fiktiona; ne perustuvat osittain tosiasioihin ja tutkimukseen, mutta usein mielikuvituksen piiriin tuotuna.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Turun taidemuseo
Aurakatu 26, 20100 Turku

040 6323 378

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Turun taidemuseo , Aurakatu 26, 20100 Turku


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/7/0


Maksutavat

Smartum-kulttuuriseteli, Virikeseteli, TYKY Kuntoseteli+, Edenred-kortti, ePassi, SmartumPay, EdenredMobile ja Museokortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-19:00
Ke 11:00-19:00
To 11:00-19:00
Pe 11:00-19:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Poikkeavat aukioloajat: https:/­/­turuntaidemuseo.fi/­liput-ja-aukiolo

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot