SYYSTARJOUS: Jatka Museokorttisi voimassaoloa vain 62:lla (norm. 69/74). Osta
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Umppa Niinivaara: Anemoniamania

Turun taidemuseo , Turku

  • 16.9.2022–13.11.2022

Umppa Niinivaaran tyskentely kuvanveistjn leimaa laaja materiaaliskaalan kytt ja jatkuva uteliaisuus uuden lytmist ja oppimista kohtaan.

 
Umppa Niinivaara: Anemoniamania, 2022.

Viime vuosina keramiikasta on muodostunut hnen keskeisin ilmaisukeinonsa oman keramiikkauunin hankinnan jlkeen, ja Niinivaara on omistautunut rakukeramiikan, tuon hurmaavan ja haastavan keramiikan polttomenetelmn, tutkimiseen. Lopputuloksena Studiossa nhdn tilan haltuun ottava, runsas kokonaisuus, jossa veistokset kyvt vuoropuhelua toistensa ja ympristns kanssa.

Raku edustaa Niinivaaralle intohimoa ja haastetta. Nyttelyn keraamiset veistokset ovat syntyneet ksinrakentamalla, puristusmuottien avulla ja valamalla. Jokainen teos on ainutkertainen: savustus jtt lopputulokseen oman uniikin jlkens, jota on mahdotonta toistaa tsmlleen samanlaisena. Tekniikka on vaativa johtuen mm. nopean polton lmptilavaihteluista, ja teoksen srkyminen alati lsn oleva mahdollisuus.

Niinivaaran taiteen suurin innoittaja on luontokokemus. Teosten orgaaniset muodot hakevat esikuvansa niin metsn kuin merenpohjan elmn moninaisuudesta ja ilmiist, jotka taiteilija nkee vertauskuvina ihmisen tunnetiloille ja mielenliikkeille. Nyttelyn nimi Anemoniamania viittaa merivuokkoihin, niiden taiteilijaa loputtomasti kiehtovaan muotoon ja muodonmuutoksiin. Sukellusta harrastaneelle Niinivaaralle pinnanalainen maailma on ollut lapsuudesta asti erityinen paikka, jonka hiljaisuudessa ulkopuolinen maailma ja aika katoavat. Tmn ajattomuuden ja rauhan Niinivaara haluaa vlittyvn mys taiteestaan.

Umppa Niinivaara (s. 1970) on Turussa asuva ja tyskentelev kuvanveistj, joka on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Piirustuskoulusta 1997 ja taiteen maisteriksi Winchester School of Artista 2009. Niinivaaran tuotannon keskiss on materiaalin ja muodon liitto, ja hn on tyskennellyt keramiikan lisksi mm. puun, parafiinin, saven, nahan, hiekan, lasin ja lasikuidun kanssa. Niinivaaran teoksia kuuluu Turun kaupungin, Turun taidemuseon ja Valtion taidekokoelmiin.

Nyttely ovat tukeneet Taike ja Turun Taideyhdistys.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Turun taidemuseo
Aurakatu 26, 20100 Turku

040 6323 378

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Turun taidemuseo , Aurakatu 26, 20100 Turku


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/7/0


Maksutavat

Smartum-kulttuuriseteli, Virikeseteli, TYKY Kuntoseteli+, Edenred-kortti, ePassi, SmartumPay, EdenredMobile ja Museokortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-19:00
Ke 11:00-19:00
To 11:00-19:00
Pe 11:00-19:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Poikkeavat aukioloajat: https:/­/­turuntaidemuseo.fi/­liput-ja-aukiolo

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot