Tapahtuma
 

Luonnonlaidunpivn yleisopastukset

Suomen maatalousmuseo Sarka, Loimaa

  • 18.6.2022 (12.00 ja 14.00)

Luonnonlaidunpivn tarjoamme kaksi ilmaista yleisopastusta Lumoavat laitumet -nyttelyymme.

 

Kansallista Luonnonlaidunpiv vietetn ensimmisen kerran 18.6. Teemapivn juhlitaan luonnonlaitumia ja niiden hoitajia. Lehmt, lampaat, hevoset ja muut laiduntajat yllpitvt uhanalaisten perinnebiotooppien monimuotoisuutta ja torjuvat luontokatoa.

teemapivn tarjoamme ilmaiset yleisopastukset Lumoavat laitumet -nyttelyymme klo 12 ja klo 14. Nyttely vie museovieraan luonnonlaidunten keskelle. Kuivat kedot, tuoreet ja kosteat niityt sek hakamaat ja metslaitumet ovat uhanlalaisia elinympristj. Ne ovat mys satojen kasvi-, hynteis- ja sienilajien koti. Joukossa on kymmeni uhanalaisia tai harvinaisia lajeja. Perinteisen laidunnuksen vhennytty nit elinympristj uhkaa umpeenkasvu. 60-luvulta nykypivn tultaessa perinnebiotoopeista on hvinnyt jo yli 90 prosenttia.

Samalla kun nyttely avaa luonnon monimuotoisuuden merkityst maatalousympristiss, tutustuttaa se kvijn maisematyntekijihin – niin elimiin kuin ihmisiin – ja laiduntamisen historiaan. Ksitteet kuten ”perinnebiotoopit” ja ”monimuotoisuus” saavat nyttelyss lihaa luittensa ymprille. Ja totta kai nyttelyss psee mys bongaamaan tkit, testaamaan omaa kasvituntemustaan ja istahtamaan keskelle lampaiden laiduntamaa luonnonlaidunta.

Mukaan mahtuu enintn 20 henkil / opastus.

Luonnonlaidunpivn jrjestvt yhteistyss Luonnonlaidunlihan tuottajat ry, Luonnon- ja riistanhoitosti, WWF, Metshallitus, Maa- ja kotitalousnaiset ja ProAgria.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, 32200 Loimaa

02 763 7700

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Suomen maatalousmuseo Sarka, Vanhankirkontie 383, 32200 Loimaa


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/6/0

Maksutavat

Kteinen, pankkikortit ja yleisimmt luottokortit sek Smartum, Edenred, ePassi ja Tyky+.