Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Raimo Trhnen Snadisti retro

Oulun taidemuseo, Oulu

  • 26.5.2022–11.9.2022

Trhsen snadin retrospektiivin ytimess ovat ihmiset ja elimet, erityisesti koirat.

 
Raimo Trhnen: Rilken koira, 2019, ljy kankaalle, 120 x 160 cm.

Raimo Trhnen luonnehtii nyttelyn snadisti retroksi, sill esille asetetut teokset avaavat nkymi taiteilijan ajatuksiin ja niiden kehittymiseen vuosien varrella. Trhsen tuotannossa on sarjallisuutta ja toistuvia teemoja, joiden relle hn palaa samaa aihetta uudelleen teoksissaan varioiden.

Trhselle taide on kommunikaation muoto ja taiteen tekeminen on olemassaolon ihmettely. Maalausten keskeisi aiheita ovat ihmiset ja elimet, erityisesti koirat. Kuvattavan lsnolon tai muiston tavoittavissa teoksissa on usein kyse olemassaolon hauraudesta, arvoituksellisuudesta ja kauneudesta.

Taidemuseon alakerran isoon saliin, sek pimen Tasku-tilaan ripustetussa nyttelyss nhdn Raimo Trhsen maalauksia sek esineteoksia. Suuressa A-salissa on esill nyttelyyn valmistuneita uusia maalauksia, sek vanhempia teoksia museoiden ja yksityishenkiliden kokoelmista. Mukana on taiteilijan rakastettuja elinaiheita ja muotokuvia ihmisist.

Pimess Tasku-tilassa on nhtviss kokoelma Raimo Trhsen esineteoksia, joiden lhtkohtina ovat usein kadulta tai ympristst lytyneet esineet. Sarjallisuus nkyy mys niss teoksissa, joista moni tavalla tai toisella lhestyy ulossulkemisen ja kontrollin teemoja.

Raimo Trhnen (s. 1960 Hyvinkll) on kuvataiteilija, joka maalatessaan pyrkii sulkemaan pois sanallisen ajattelun sek muut hiritekijt, kunnes kahdenkeskinen tila tyn kanssa aukeaa. Maalaamisen lisksi Oulun Pikisaaressa tyskentelev taiteilija tekee esineveistoksia, installaatioita sek ympristtaidetta. Hnen teoksiaan on mm. Oulun ja Aineen taidemuseoiden kokoelmissa. Trhnen on toteuttanut mys julkisia teoksia, joista kaksi seinmaalausta lytyvt Oulusta.

Keskusteluoppaat

Kes-elokuussa vaeltavat keskusteluoppaat ovat tavattavissa nyttelysaleissa ti–su klo 10–11 ja 17–18. Keskusteluoppaan kanssa voit jutella nyttelyist tai kysy niihin liittyvi kysymyksi. Heidt tunnistaa rintamerkist.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Oulun taidemuseo
Kasarmintie 9, 90015 Oulun kaupunki

044 703 7471

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9, 90015 Oulun kaupunki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/7/0

Maksutavat

Kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, Eazybreak, Edenred, Epassi, Kaikukortti, Smartum

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 09:00-17:00
Ke 09:00-17:00
To 09:00-17:00
Pe 09:00-17:00
La 10:00-18:00
Su 10:00-18:00

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot