Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Kestvt kaupungit ja yhteist - Rauli Virtasen matkassa maailmalla

Helin Rautavaaran museo, Espoo

  • 22.4.2022–29.1.2023

Yli puolet maapallon vestst asuu kaupungeissa. Erityisen nopeaa kaupungistuminen on kehittyviss maissa

 
Nepal

On arvioitu, ett vuoteen 2050 menness kaupungeissa asuu jo kaksi kolmasosaa maailman asukkaista. Nopea kaupungistuminen tuo uusia mahdollisuuksia, mutta mys suuria sosiaalisia, taloudellisia ja ympristn liittyvi haasteita.

Ulkomaantoimittaja Rauli Virtanen on raportoinut suomalaisille maailman tapahtumista 1970-luvulta lhtien. Lukuisilla matkoillaan hn on todistanut sotien, kriisien ja vallankaappausten lisksi mys kehityst ja onnistumisia.

Virtasen laajasta kuva-arkistosta nyttelyyn on valittu kestvst kehityksest kertovia kuvia Afganistanista, Nepalista, Myanmarista, Keniasta ja Etiopiasta. Kuvat vievt katsojan Kiberan slummiin, Kabulin kaduille ja Myanmarin Inle-jrvelle. Kaikki kuvat on otettu Suomen kehitysyhteistyn kumppanimaista, joissa Virtanen on vieraillut useasti. Kaikissa niss maissa ihmisten huominen on pandemian ja poliittisten muutosten vuoksi nyt entist epvarmempi.

Nyttelyn posassa ovat ihmiset ja heidn selviytymistarinansa. Matkoillaan Virtanen on nhnyt, miten rimmisen vaikeissa olosuhteissa elvt naiset ja miehet tekevt kaikkensa rakentaakseen parempaa tulevaisuutta: ”Eri puolilla maailmaa kohtaamieni ihmisten pernantamattomuus, usko parempaan huomiseen ja lasten tulevaisuuteen panostaminen ovat jttneet minuun pysyvn jljen.”

YK:n kestvn kehityksen tavoitteiden (Agenda 2030) ymprille rakentuva nyttely toteutetaan yhdess Suomen YK-liiton kanssa. Nyttely on osa ulkoministerin rahoittamaa, kaksivuotista globaalikasvatushanketta. Nyttelyn aikana jrjestetn opastuksia ja muuta ohjelmaa koululaisille, erityisryhmille, ikntyneille ja suurelle yleislle.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Helin Rautavaaran museo
Entressen kauppakeskus, Siltakatu 11, 02770 Espoo

(09) 856 03 020

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Helin Rautavaaran museo, Entressen kauppakeskus, Siltakatu 11, 02770 Espoo


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

0

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-19:00
Ke 11:00-19:00
To 11:00-20:00
Pe 11:00-19:00
La 12:00-18:00
Su 12:00-16:00

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot