Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Markku Haanp – KALVO

Loimaan taidetalo, Loimaa

  • 9.2.2022–4.6.2022

Tyhjenen ja tyhjennn – nist sanoista KALVO -nyttely sai alkunsa.

 

Yhten KALVO:n tavoitteena oli rakentaa nyttely, jonka toteuttamiseksi ei ole ostettu uutta materiaalia. Kirkkaana odotuksena ymmrrys kulutuksestamme. Siit mit jtmme jlkeemme, jopa lpi kuoleman.

Markku Haanp asuu ja tyskentelee Loimaalla, tymetodeinaan mm. maalaus, installaatio, taidegrafiikka ja kuvanveisto. Usein hn yhdist eri medioita ja valitsee tekniikat tilan ja teeman mukaisesti. Luonnollisuus on trke osa hnen taiteellista prosessiaan, niin maaliaineen tapahtumina kuin aihepiirisskin. Mukana on mys primitiivisyys ja jokin ikiaikainen solumuistiin takertunut rituaali, joka ilmentyy esimerkiksi tulenlieskoina tai plyvn savimaana.

Luonnon kunnioitus ja suojelu on ollut hnelle trke jo lapsena, ja taiteilijan elm onkin muokkautunut sen mukaisesti. Hnen taiteellisen tyskentelyns tulos voi olla vaikkapa suojeltu metsalue. Koska elmme suuren muutoksen aikaa, on trke pyrki vaikuttamaan, hn toteaa. Tyskentelyssn hn pohtii taiteensa hiilijalanjlke ja on etsinyt keinoja pienent sit merkittvsti, harjoittaen omaa ”taiteellista ympristaktivismiaan”. Hn tuo teoksissaan esille rehellisesti sen, miten toimii taiteellisessa prosessissaan, eik yrit peitell ihmisyytens tuomia vaikutuksia teoksissaan. Esimerkiksi ryhtymll maalaamaan tai polttaessaan tulella veistosta, hn vistmtt tekee hiilijalanjljen.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Loimaan taidetalo
Rantatie 2, 32200

050 470 8767

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Loimaan taidetalo, Rantatie 2, 32200


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

5/3/0

Maksutavat

kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 13:00-18:00
Ke 11:00-17:00
To 11:00-17:00
Pe 11:00-17:00
La 11:00-17:00
Su Suljettu

Tarkasta poikkeavat aukioloajat osoitteesta www.loimaantaidemuseo.fi