Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Microsculpture. Levon Biss - Muotokuvia hynteisist

Kuopion museo, Kuopio

  • 15.2.2022–14.8.2022

Hynteisten monimuotoisuus ja mestarillinen sopeutumiskyky esill ennennkymttmll tavalla.

 
Sternotomis-suvun vriks sarvijr.

Palkitun brittilisen valokuvataitelijan Levon Bissin otokset esittvt Oxford University Museum of Natural History -museon hynteisnytteet kirjaimellisesti uudessa valossa. Teosten valtava koko ja tarkkuus paljastavat pienimmtkin yksityiskohdat, jotka muuten jvt ihmissilmilt nkemtt. Nyttelyn nimi Microsculpture” tarkoittaakin hynteisten pinnan hienorakenteita.

Hynteisten hienorakenteet ja vrit eivt ole pelkki koristeita, vaan ne auttavat elimi sopeutumaan erilaisiin olosuhteisiin. Ern kovakuoriaisen kirkkaanvalkoinen pinta heijastaa tehokkaasti auringonvaloa. Jotkut heinsirkat muistuttavat vaatimatonta kuollutta lehte sek vriltn ett muodoltaan, toisaalta monet hynteiset ovat uskomattoman vrikkit. Vaaraton krpnen saattaa nytt erehdyttvsti myrkkypistiiselt.

Microsculpture yhdist luonnontieteen taiteeseen ja teknologiaan. Levon Biss on koonnut jokaisen nyttelyss esill olevan valokuvan yli 8000 erillisest, mikroskooppiobjektiivin avulla otetusta kuvasta. Yhden valmiin teoksen ksittelyyn on mennyt viikkoja. Valtavan kokoiset valokuvat nostavat hynteisten monimuotoisuuden ja mestarillisen sopeutumiskyvyn esille ennennkemttmll tavalla.

Pienen kokonsa vuoksi hynteisten merkityst usein aliarvioidaan. Todellisuudessa hynteiset ovat maailman runsaslajisin ja monimuotoisin eliryhm, ja ne ovat elintrke osa ekosysteemien toimivuutta. Jos hynteiset katoaisivat, se olisi mys ihmiskunnalle mittaamaton katastrofi.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Kuopion museo
Museokatu 1, 70100 Kuopio

(017) 182 603

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Kuopion museo, Museokatu 1, 70100 Kuopio


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

13/7/0

Maksutavat

kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, SmartumPay, Smartum-setelit, EdenRed-kortti, EdenRed-setelit, ePassi, Tyky-setelit

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-19:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot