Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Nested Realities: Nyts I

Galleri Elverket , Raasepori

  • 4.6.2022–23.10.2022

Nested Realities -nyttely esittelee 17 taiteilijaa, joiden tiss on tavalla tai toisella surrealistinen pohjavire.

 
Lovisa Ringborg, Nesting, detail, 2017, C-print, silicone mounted on plexi, 53 x 182 cm.

Kuten 1920-luvun varhaisilla surrealisteilla, avainsanoina ovat mystiikka, absurdismi, irrationaalisuus ja muodonmuutos sek oman aikakauden myytin etsiminen. Monissa nyttelyteoksissa korostuvat unitilat ja heijastukset, ja ne toimivat kuin salaovina alitajuntaan, jossa etsitn unen ja valveen rajamailla yhteytt ihmisen todelliseen luontoon. Uni tarjoaa mahdollisuuden nhd ja kokea ymprist ja oma keho eri tavalla. Monet teokset ksittelevt mys niin sanottuja siskkisi todellisuuksia – kokemusta siit, ett on samanaikaisesti osa toista, ernlaista ylitodellisuutta. Digitaalinen viestint ei ole ainoastaan tarjonnut meille yhteist informaatioalustaa, vaan se on mys laajentanut ksitystmme elmisest osana yhteist virtuaalista sfri – supersurrealistista kuvavirtaa, jonka kohtaamme arjessa koko ajan.

Nyttely jakautuu kahteen nytkseen, joissa aika ja tila kntyvt plaelleen. Ensimminen ripustus esittelee pimeytt ja eksistentialismia alkukesn valossa. Toinen, marraskuussa alkava taas on svyiltn kirkkaampi ja leikkismpi. Nyttelyss esitelln uusien tiden lisksi Pro Artibuksen kokoelmasta poimittuja teoksia sek lainoja museoista ja yksityiskokoelmista. Andy Bestin & Merja Puustisen uusi paikkasidonnainen ulkoveistos kietoutuu koko galleriarakennuksen ymprille. Anna Estarriolalla ja Markus Khrella taas on molemmissa nytksiss teokset, jotka kyvt omaa nytsten vlist tuotantodialogiaan. Maija Albrechtin grafiikka- ja assemblaasi-installaatio on niin ikn elvss vuorovaikutuksessa molempien nytsten teemojen kanssa.

Nyttelyn taiteilijat:
Emma Ainala, Maija Albrecht, Axel Antas, H-C Berg, Andy Best & Merja Puustinen, Leonor Ruiz Dubrovin, Anna Estarriola, Kaisaleena Halinen, Karin Hellman, ke Hellman, Hilda Hellstrm (SE), Ismo Kajander, Markus Khre, Juhani Linnovaara, Eeva Peura, Lovisa Ringborg (SE)

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Galleri Elverket
Gustav Wasas gata/Kustaa Vaasan katu 11

+358 44 9567407

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Galleri Elverket , Gustav Wasas gata/Kustaa Vaasan katu 11


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

Vapaa psy, mys ilman Museokorttia
Fritt intrde, ven utan Museikort
Free entry, also without Museum Card

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke 11:00-17:00
To 11:00-17:00
Pe 11:00-17:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Auki ke-su klo 11-17

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot