Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Vuoropuhelua: Elina Brotherus & Hannele Rantala

Ateneumin taidemuseo, Helsinki

  • 10.2.2022–27.3.2022

Nyttely pohjautuu valokuvataiteilijoiden Elina Brotherus (s. 1972) ja Hannele Rantala (s. 1952) pitkn ystvyyteen ja sen aikana kytyihin keskusteluihin taiteesta. Teosten lhtkohtana ovat olleet taiteilijoiden toisilleen antamat yhteiset tehtvt ja viestit, joita molemmat ovat tulkinneet omalla tavallaan. Tehtvi on annettu Fluxuksen ja runouden hengess.

 
Elina Brotherus: Artist as a Lamp (2019). Yksityiskokoelma. | Hannele Rantala (yhdess Jukka Lehtisen kanssa): A Woman Behind a Thin Fabric (2021). Yksityiskokoelma.

Kokonaisuus jatkaa taiteilijoiden vlist dialogia, jota esiteltiin vuonna 2009 Valokuvagalleria Hippolyten nyttelyss. Nyttelyss nhdn noin 190 uutta nyttelyvedosta, joiden lisksi mukana on installaatioita. Nyttelyn ovat kuratoineet yhteistyss taiteilijoiden kanssa museonjohtaja Marja Sakari ja intendentti Sointu Fritze.

Brotheruksen ja Rantalan teosten myt esiin nousee joukko unohduksiin jneit naisvalokuvaajia. Brotherus ja Rantala ovat valinneet Valokuvataiteen museon ja Svenska litteratursllskapet i Finlandin (SLS) arkistoista kuvia, jotka ovat innoittaneet heit vuoropuheluun edesmenneiden kollegojen kanssa. Nit valokuvaajia ovat 1900-luvun alussa tyskennelleet Emmi Fock, Nancy Pietinen, Hilja Raviniemi, Petra Tiirikkala ja erityisesti pohjoisen runouden moderni nainen Edith Sdergran.

Nyttely on luonteva pari Moderni nainen -nyttelylle. Teokset sisltvt runsaasti viittauksia taidehistoriaan ja kirjallisuuteen, mutta ne kytkeytyvt voimakkaasti mys taiteilijoiden henkilkohtaisiin ja yhteisiin kokemuksiin. Taiteilijoiden teoksissa nainen toimii sek kuvan tekijn ett katseen kohteena.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Ateneumin taidemuseo
Kaivokatu 2, Helsinki

0294 500 401

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Ateneumin taidemuseo, Kaivokatu 2, Helsinki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

18/16/0

Maksutavat

Ateneumissa voi maksaa kteisell ja pankki-/luottokortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Maestro, American Express, Diners Club). Lisksi sisnpsylipun voi maksaa Smartumin, Edenredin, ePassin ja Eazybreakin erilaisilla kulttuurimaksutavoilla.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-18:00
Ke 10:00-20:00
To 10:00-20:00
Pe 10:00-18:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

Poikkeusaukioloajat: https:/­/­ateneum.fi/­aukioloajat-ja-liput

Näyttelyn tekstit kielillä