Tapahtuma
 

Ruokakeskiviikko: Suomen ruokahistoria ja miten sit tutkitaan

Suomen maatalousmuseo Sarka, Loimaa

  • 17.11.2021 (18:00)

Yliopistonlehtori FT Ritva Kylli Oulun yliopistosta esittelee uutta kirjaansa Suomen ruokahistoria suolalihasta sushiin ja kertoo, minklaisilla lhdeaineistoilla eri vuosisatojen ruokahistoriaa on mahdollista tutkia.

 

Ruoka on ollut kautta vuosisatojen historiaa keskeisesti ohjannut tekij, ja ruokahistorioitsijan on mahdollista tutkia monenlaisia asioita alkaen ruoan tuottamisesta ja valmistamisesta aina ruokapydss istumiseen. Aiheen rajauksen lisksi ruokahistorian tutkimuksen lhdeaineistot riippuvat tutkittavasta aikakaudesta.

Esimerkiksi 1700-luvun ruokahistoriaa on mahdollista tutkia tullitilien ja perunkirjojen avulla, kun taas 1800-luvulla tutkijan kytss on jo runsas sanomalehtiaineisto. 1900-luvun tutkija voi hydynt puolestaan monenlaisia keittokirjoja sek ruokaan keskittyneit aikakauslehti.

Kylli on Suomen ja Pohjois-Euroopan historian dosentti, joka toimii arktisen ja pohjoisen historian yliopistonlehtorina Oulun yliopistossa. Hnen tutkimusteemansa liittyvt ruokaan, ympristn ja terveyteen.

Ruokakeskiviikot ovat Suomen maatalousmuseo Sarkan luento- ja tapahtumasarja, jossa syvennytn erilaisiin ruokateemoihin. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Marraskuun Ruokakeskiviikko jrjestetn ettapahtumana. Siihen voi osallistua osoitteessa: www.sarka.fi/­ruokakeskiviikot.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, 32200 Loimaa

02 763 7700

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon retkioppaasta

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Suomen maatalousmuseo Sarka, Vanhankirkontie 383, 32200 Loimaa


Lähtöpiste:






Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/6/0

Maksutavat

Kteinen, pankkikortit ja yleisimmt luottokortit sek Smartum, Edenred, ePassi ja Tyky+.