Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Omalla maallaan – Kylkuvaaja Hanna Heinil

Rauman taidemuseo, Rauma

  • 16.10.2021–31.1.2022

Valokuvanyttely Omalla maallaan – Kylkuvaaja Hanna Heinil esittelee luvialaisen Hanna Heiniln mestarillisia valokuvia 1910–20 -luvuilta. Heiniln amatrivalokuvien oivaltavuus, sek niist vlittyv lmp ja leikkisyys ovat herttneet suurta ihmetyst ja kiinnostusta vuosisadan alun valokuvaa tuntevien keskuudessa. Heinil voi pit taidehistoriallisena lytn, joka laajentaa alati monipuolistuvaa ksityst varhaisesta valokuvauksesta Suomessa.

 
Hanna Heiniln omakuva, lukee Henrik Ibsenin nytelm Merenneito, 1910-luku

Kylkuvaaja Hanna Heinil aloitti valokuvaamisen 16-vuotiaana kesll 1906. Pian nuori nainen ptyi valokuvaamaan koko Luvian elmnmenoa, ja myhemmin valokuvissa aiheeksi nousi mys Heiniln oma perhearki. Kuvat ovat arvokkaita dokumentteja sadan vuoden takaisesta Luviasta, ja nyttelyyn onkin kertty paljon muistitietoa kuvien takana. Niist vlittyy mennyt kulttuurimaisema, kylyhteisn ja perhesuhteiden merkityksellisyys, juhlat mutta mys tavallinen arki, lasten leikit ja naisten tyt.

Nyttely esittelee ensimmist kertaa Hanna Heiniln tuotantoa laajasti, ja siihen tuotetaan lapsille oma osuus. Valokuvanyttelyn kuraattorina toimii Heta Kaisto ja lastenosuuden kuraattorina kuvataiteilija Mollu Heino. Lapsille suunnatulla nyttelyosuudella tarjotaan mahdollisuus katsoa valokuvia hieman eri tavalla. Heiniln kuvat tarjoavat vlhdyksen lasten elmn sata vuotta sitten, nyttelyss niit tutkitaan ihmetellen ja oivaltaen.

Nyttelyn valokuvat ovat perisin Luvia Seor ry:n kokoelmista sek Hanna Heiniln suvulta. Luvialainen Matti Luotolan kanssa on tehnyt merkittvn tyn Heiniln valokuvien jljittmisess ja digitoimisessa. Nyttelyyn on mys kutsuttu mukaan mustavalkokuvaukseen erikoistunut valokuvataiteilija Katri Lassila.

Nyttelyn yhteydess Rauman taidemuseo ja kylyhdistys Luvia Seor ry julkaisevat yhteistyss valokuvakirjan Hanna Heiniln valokuvista. Kirjan kustantajana toimii korkeatasoisiin taidekirjoihin erikoistunut pienkustantamo Parvs.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Rauman taidemuseo
Kuninkaankatu 37, 26100 Rauma

(02) 822 4346

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Rauman taidemuseo, Kuninkaankatu 37, 26100 Rauma


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

6/3/0

Maksutavat

kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, ePassi, Smartum-seteli, SmartumPay, Tyky-seteli

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 12:00-17:00
Ke 12:00-17:00
To 12:00-17:00
Pe 12:00-17:00
La 11:00-16:00
Su 11:00-16:00

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot