KESN AVAJAISTARJOUS: Museokortti vain 64 (norm. 72 ). Osta nyt
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Jalkapallohuumaa kautta aikojen

Postimuseo, Tampere

  • 8.6.2021–29.8.2021

Jalkapallohuumaa kautta aikojen -pienoisnyttely on visuaalinen katsaus pelien kuninkaaseen jalkapalloon ja jalkapallokulttuuriin otteluohjelmien kautta.

 

Englantilaiseen jalkapallokulttuuriin on alusta lhtien kuulunut oluttuoppi lhipubissa ennen ottelua, piiras ottelutauolla ja otteluohjelman ostaminen. Painetut otteluohjelmat kertovat joukkueiden kokoonpanon ja tarjoavat lukemista ottelun alkua odotellessa ja puoliajalla. Otteluohjelmat ovat muun jalkapallokulttuurin tapaan levinneet Englannista Manner-Eurooppaan ja kaikkialle maailmaan.

Nyttely esittelee kauniita otteluohjelmien kansia menneilt vuosikymmenilt. Nyttelyn oma ”otteluohjelma” taustoittaa otteluohjelmien kehityst erityisesti Englannin, Euroopan ja Suomen nkkulmasta. Sarjaohjelmien lisksi esitelln cup- ja maaottelut, unohtamatta hieman erikoisempia otteluita. Nyttely esittelee mys groundhopping-harrastuksen, jossa kierretn jalkapallostadioneita eri puolilla maailmaa – tietysti ostaen katsotun pelin otteluohjelma.

Tunnelmaa kohottaa aiheeseen liittyv musiikki. Nyttelyn niraitaan on valittu kymmenen kannatuslaulua ja muuta jalkapalloaiheista kappaletta.

Nyttelyn, musiikin ja otteluohjelman sislln on koonnut ja valinnut omasta laajasta kokoelmastaan jalkapalloromantikko Jukka Junttila.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Postimuseo
Alaverstaanraitti 5, Tampere

(03) 5656 6966

Museon kotisivut

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Postimuseo, Alaverstaanraitti 5, Tampere


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

14/10/7/0, perhelippu 32

Maksutavat

Kteinen, Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, Diners Club international, Ticket Mind & Body, Ticket Duo, Smartum Visa, Smartum liikunta- ja kuttuuriseteli, Virike ja Tyky (kulttuuriin) -setelit, Tyky Online

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-18:00
Ke 10:00-18:00
To 10:00-18:00
Pe 10:00-18:00
La 10:00-18:00
Su 10:00-18:00

Teemat

Hakusanat

jalkapallo

Näyttelyn tekstit kielillä