Koronaepidemian vaikutukset Museokortin käyttöön — Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin
 
Näyttely
 Sisäänpääsy museokortilla
 

Noormarkun Käsityöt – Norrmark Slöjd

Porin taidemuseo, Pori

  • 30.4.2021–29.8.2021

Maire Gullichsen ja Bertel Gardberg perustivat taideteollisuusyritys Noormarkun Käsityöt vuonna 1961. Näyttely esittelee yrityksen tarinan perustamisesta aina sen toiminnan lopettamiseen vuoteen 1976 asti.

 
Bertel Gardberg: Jääpalakulho, Isbox, Icebox, 1961, Hagelstam & CO
Nanny Still: Kynttilänjalka, Ljusstake, Candelabra, 1966, Hagelstam & CO

Noormarkun Käsityöt – Norrmark Slöjd
Projektihuone 30.4.–29.8.2021

Maire Gullichsen (1907–1990) ja Bertel Gardberg (1916–2007) perustivat taideteollisuusyritys Noormarkun Käsityöt vuonna 1961. Maire Gullichsenin tavoitteena oli säilyttää käsityötaitoja kotiseudullaan sekä edistää laadukkaiden taideteollisuustuotteiden valmistusta Suomessa.

Noormarkun Käsitöiden pienesineissä, huonekaluissa, takorautatuotteissa ja kudonnaisissa perinteiset käsityötaidot yhdistyivät moderniin muotoiluun. Yrityksen tunnetuimpia tuotteita ovat Bertel Gardbergin suunnittelemat pienesineet, Nanny Stillin kyntteliköt ja Kristian Gullichsenin Vanikka-huonekalusarja. Anna-Maija Jaatisen pystynaulakko ja Ben af Schulténin syöttötuoli Ben siirtyivät yrityksen toiminnan päätyttyä Artekin tuotevalikoimaan.

Näyttely esittelee Noormarkun Käsitöiden tarinan yrityksen perustamisesta aina sen toiminnan lopettamiseen vuoteen 1976 asti. Näyttelyn yhteydessä julkaistaan aihetta käsittelevä suomen- ja ruotsinkielinen kirja englanninkielisin tiivistelmin. Kirjan toteutus ja näyttelyn taustatutkimus on tehty Svenska Kulturfonden i Björneborgin tuella.

Aikataulumuutokset mahdollisia.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

Porin taidemuseo ja Poriginal galleria ovat suljettuina Porin kaupungin koronarajoitusten mukaisesti. Rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa toistaiseksi.

Näyttelyn tekstit kielillä