Koronaepidemian vaikutukset Museokortin käyttöön — Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin
 
Näyttely
 Sisäänpääsy museokortilla
 

Performing the Fringe – Vaeltelua laitamilla

Porin taidemuseo, Pori

  • 30.4.2021–29.8.2021

Näyttely perustuu taiteilijoiden ja kuraattorien tutkimuskävelyihin Porissa, Tukholmassa ja Vilnassa, kaupungin ja sitä ympäröivän maaseudun välisillä reuna-alueilla.

 

Performing the Fringe – Vaeltelua laitamilla
Siipi 30.4.–29.8.2021

Taiteilijat / Artists: Lara Almarcegui, Kipras Dubauskas, Valentina Karga, Flo Kasearu, Michèle Matyn, Andrej Polukord, Asbjørn Skou, Urban Fauna Lab, Jon Benjamin Tallerås, Ore.e Refineries

Kuraattorit / Curators: Jussi Koitela & Inga Lāce

Performing the Fringe – Vaeltelua laitamilla perustuu taiteilijoiden ja kuraattorien tutkimuskävelyihin Porissa, Tukholmassa ja Vilnassa, kaupungin ja sitä ympäröivän maaseudun välisillä reuna-alueilla. Yhdessä käveleminen, keskusteleminen, tarkkaileminen ja osallistuminen ovat olleet keinoja hahmottaa ja ymmärtää näiden alueiden erityispiirteitä. Näyttelyn teokset ovat syntyneet kävelyretkien kokemusten ja niiden myötä käynnistyneiden taiteellisten tutkimusprosessien pohjalta.

Näyttelyn teeman taustalla vaikuttavat antropologi Anna Tsingin kirjoitukset perikapitalismista. Käsite kuvaa tiloja ja toimintaa kulutusyhteiskunnan ja kapitalismin reunamilla, ja niiden synnyttämiä mahdollisia tulevaisuuksia. Perikapitalismiin voidaan liittää vaikkapa luonnonantimien myyminen, pullojen kerääminen ja jakamistalous. Näyttelyssä tarkastellaan Pohjoismaiden ja Baltian maiden kaupungin ja maaseudun reuna-alueita perikapitalistisina tiloina, joissa uudet inhimilliset ja ei-inhimilliset toimijuudet syntyvät ja kertovat selviytymisen mahdollisuuksista nykyisessä yhteiskunnallisessa kriisissä.

Taiteilijoiden teokset kumpuavat ei-inhimillisistä historioista, uusliberalistista talousjärjestelmää haastavista toiminnoista, ei-teollisesta ruuantuotannosta, siirtolapuutarhoista ja muusta pienimuotoisesta taloudellisesta ja ekologisesta toiminnasta. Näyttely haastaa totutut kahtiajaot, kuten tarkoituksenmukainen/tarkoitukseton, inhimillinen/ei-inhimillinen, tuottava/tuottamaton. Niiden sijaan näyttely antaa tilaa monimuotoisille käsityksille kaupungin ja maaseudun laitamilla olevista alueista, sekä näiden alueiden toimijoista.

Ennen Porin taidemuseota Performing the Fringe – Vaeltelua laitamilla -näyttely nähtiin Tukholmassa Konsthall C:ssä keväällä ja kesällä 2020.

Tukijat: Danish Arts Foundation, Office for Contemporary Art Norway (OCA).

Kuva:
Asbjørn Skou, Fringe Ecologies (back), Valentina Karga, CIRCLE #1, A Storytelling Infrastructure (front) at Performing the Fringe, Konsthall C, 2020, Image Johan Österholm

Aikataulumuutokset mahdollisia.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

Porin taidemuseo ja Poriginal galleria ovat suljettuina Porin kaupungin koronarajoitusten mukaisesti. Rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa toistaiseksi.

Näyttelyn tekstit kielillä