Asiakaspalvelussamme on juuri nyt ruuhkaa kaikkiin viesteihin vastataan!
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Aamukahvi ja tuore lehti

Postimuseo, Tampere

  • 28.5.2021–28.8.2022

Aamukahvi ja tuore lehti -nyttely tuo esiin aamun lehden trkeyden ja sen digitaalisen murroksen sek jakeluyhtiiden ja jakajan roolin.

 

Aamukahvi ja tuore lehti -nyttely kertoo aamun lehden trkeydest, sanomalehden digitaalisesta murroksesta sek lehden jakelusta ennen ja nyt. Nyttely valaisee lehden matkan painosta postilaatikkoon ja suomalaisten aamukahvipytn, ptyen siihen, miten lehte kytetn sen jlkeen.

Suomalaisilla on ainutlaatuinen mahdollisuus saada painotuore lehti kotiin aamun varhaisina tunteina jopa seitsemn pivn viikossa. Useimmissa maissa lehti ostetaan irtonumerona lhikioskista.

Nyttelyn keskiss on paperinen sanomalehti. Varhaisjakelun ammattilaisilla on trke, mutta lhes nkymtn rooli. Sanomalehti jaetaan keliss kuin keliss vuoden ympri. Varhaisjakelu on monen ensimminen typaikka. Useat jakajat ovat maahanmuuttajia. Varhaisjakelua Suomessa tekevt useat yhtit Postin lisksi.

Digitalisaatio muuttaa voimakkaasti median kytttapaamme. Nyttely tuo vahvasti esille paperisen sanomalehden roolin muutoksen ja haastaa kvijn pohtimaan omaa suhdettaan sanomalehteen, niin paperiseen kuin digitaaliseen.

Nyttelyss voi istahtaa aamukahvipytn pivn lehden relle eri aikakausien hahmojen kanssa, elyty varhaisjakajan aamuyn reitille Postin shkskootterin ohjaimissa, vastata jakelupivystjn puhelimeen, inspiroitua sanomalehtien kierrtysideoista ja uppoutua vuosien 1889–2019 Helsingin Sanomiin. Sanomalehtiteema tulee nkymn vahvasti mys tapahtumatarjonnassa.

Virtuaalinen avajaistapahtuma ke 26.5. klo 18
Tapahtuma esitetn suorana Postimuseon YouTube-kanavalla. Keit kuppi kuumaa ja liity seuraamme.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Postimuseo
Alaverstaanraitti 5, Tampere

(03) 5656 6966

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Postimuseo, Alaverstaanraitti 5, Tampere


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

14/10/7/0, perhelippu 32

Maksutavat

Kteinen, Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, Diners Club international, Ticket Mind & Body, Ticket Duo, Smartum Visa, Smartum liikunta- ja kuttuuriseteli, Virike ja Tyky (kulttuuriin) -setelit, Tyky Online

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-18:00
Ke 10:00-18:00
To 10:00-18:00
Pe 10:00-18:00
La 10:00-18:00
Su 10:00-18:00

https:/­/­www.postimuseo.fi/­tule-meille/­

Teemat

Hakusanat

sanomalehti, posti, media

Näyttelyn tekstit kielillä