Koronaepidemian vaikutukset Museokortin käyttöön — Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin
 
Näyttely
 Sisäänpääsy museokortilla
 

Tyven meri, turkoosi taivas – Venny Soldan-Brofeldt ja Hugo Backmansson

Järvenpään taidemuseo, Järvenpää

  • 28.2.2021–29.8.2021

Suljettu 31.3. saakka! Järvenpään taidemuseon uusi näyttely kuljettaa yleisön matkalle Itämeren lämpimille rantakallioille ja Marokon paahtavan auringon alle. Esillä on teoksia Venny Soldan-Brofeldtilta ja Hugo Backmanssonilta.

 
Hugo Backmansson, Markkinat Tangerissa, 1907, akvarelli, Ett Hem -museo

Venny Soldan-Brofeldt (1863–1945) ja Hugo Backmansson (1860–1953) syntyivät ruotsinkielisiin perheisiin ja molemmat olivat Pietarin taidekoulujen kasvatteja sekä ensimmäisten suomalaistaiteilijoiden joukossa Pohjois-Afrikassa. Soldan-Brofeldt siirtyi nuorsuomalaisiin piireihin avioiduttuaan Juhani Ahon kanssa ja häntä erotti Backmanssonista, joka oli tsaarin upseeri, myös pasifismi. Näiden kahden pitkän iän saavuttaneen taiteilijan rinnakkain käyty taival yhtäläisyyksineen ja eroineen yhdistyi lopulta naapuruuteen taiteilijakoti Lallukassa.

Tyven meri, turkoosi taivas -näyttelyssä esillä ovat erityisesti Venny Soldan-Brofeldtin ja Hugo Backmanssonin meriaiheiset työt. Molemmat kuvasivat omilla tahoillaan merta ja taivasta sen lukemattomissa eri väreissä. Siinä missä Soldan-Brofeldtin taiteessa näkyi suomalainen rannikkomaisema, näkyi Backmanssonin töissä Marokon taivaan alla tehdyt hiekkarannat ja kaupunkinäkymät. Lisäksi raotetaan Hugo Backmanssonin uraa taistelumaalarina ja esitellään Venny Soldan-Brofeldtin lapsikuvauksia.

Näyttely avataan virtuaalisesti 27.2. Järvenpään taidemuseo avautuu yleisölle heti, kun se koronaviruspandemian vuoksi on turvallista.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Järvenpään taidemuseo
Kirjastokatu 8, 04400 Järvenpää

040 315 3881

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

7/6/4 €

Maksutavat

Maksutapana käy käteinen ja yleisimmät pankki- ja luottokortit. Kulttuuriedut eivät käy maksuvälineenä. Ryhmien laskuttaminen mahdollista.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

Järvenpään taidemuseo on suljettu ainakin 31.3.2021 saakka.