Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Srkyv – Keramiikka uuden rell

EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Espoo

  • 3.5.2021–7.8.2022

Srkyv-nyttelyn tausta-ajatuksena kulkee japanilainen perinne, kintsugi, jossa srkyneen keraamisen esineen osat liitetn toisiinsa uudelleen kullalla tai muulla metallilla. Rikkonaisuutta ei peitet, vaan sit kohtaan luodaan uusi suhde. Murtuma voi olla merkki uudesta. Kuinka saamme palaset koottua uudeksi, kestvksi rakenteeksi?

 
The Wilds of 5 Lely Court, 2016. (Katukiveyksen ermaa). Stillkuva.

Srkyv-nyttelyn tausta-ajatuksena kulkee japanilainen perinne, kintsugi, jossa srkyneen keraamisen esineen osat liitetn toisiinsa uudelleen kullalla tai muulla metallilla. Rikkonaisuutta ei peitet, vaan sit kohtaan luodaan uusi suhde. Kintsugi on tss yhteiskunnallinen vertauskuva. Murtuma voi olla merkki uudesta. Kuinka saamme palaset koottua uudeksi, kestvksi rakenteeksi?

Kahdentoista taiteilijan ja kahden taiteilijaryhmn teokset purkavat keramiikkataiteen keinoin menneen ja tulevan risteyskohtaa, jota leimaavat ympristhuoli ja sosiaalisten rakenteiden murros. Savi materiaalina liittyy erityisell tavalla ihmiskunnan historiaan ja samalla tuntuu vastaavan siihen, mit juuri nyt tarvitsemme: yhteytt, lsnoloa ja ksill tekemist.

Nyttely on toteutettu yhteistyss muotoilualan asiantuntijajrjest Ornamon kanssa. Taiteilijavalinnat tehtiin Ornamon jsenille suunnatun avoimen portfoliohaun perusteella.

Nyttelyn taiteilijat ovat Priska Falin & Helen Felcey, Veera Kulju, Nathalie Lautenbacher, Piia Lieste, Matias Karsikas, Tiia Matikainen, Meri Oivo, Matteo Pennacchio, Maria Punkkinen, Outi Savolainen, Caroline Slotte, Katie Spragg, Irma Weckman ja Working with Soil -tyryhm (zg Gndeşlioğlu, Catharina Kajander, Riikka Latva-Somppi ja Maarit Mkel).

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

EMMA - Espoon modernin taiteen museo
Ahertajantie 5, 02100 Espoo

043 827 0941

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Ahertajantie 5, 02100 Espoo


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

12/0

Maksutavat

Nyttelykeskus WeeGeell voi maksaa kteisell ja pankki- tai luottokortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Maestro). Lisksi maksuvlinein kyvt Smartumin maksukortti, SmartumPay, Edenred-kortti, Edenredin mobiilimaksu, ePassi ja Eazybreak.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-17:00
Ke 11:00-19:00
To 11:00-19:00
Pe 11:00-19:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00
 

Kohdetta lähellä olevat museot