JOULUTARJOUS 69 €: Lisäkuukausi kaupan päälle (12+1 kk)! Osta nyt
 
Näyttely
 Sisäänpääsy museokortilla
 

Päivi Rintaniemi: Calix

Seinäjoen taidehalli, Seinäjoki

  • 3.2.2021–29.5.2021

Päivi Rintaniemen Calix-näyttely esittelee mittavan taiteellisen uran tehneen taiteilijan uusinta tuotantoa.

 

Seinäjokelaistaiteilija Päivi Rintaniemen saviveistosten yksinkertainen, hauras mutta stabiili muoto antaa yleisölle mahdollisuuden keskittyä yksinkertaiseen, fyysiseen pintaan ja pysäytettyyn liikkeeseen. Vaatimattomana pidetyllä savella materiaalina on vahva luonne. Rintaniemen käsissä savesta on muovautunut vuosikymmenien saatossa tuhansia esineitä, veistoksia, pintoja ja muotoja.

”Työmenetelmäni ovat hyvin yksinkertaiset ja perinteiset – käsin rakennuksen välineinä savi ja veitsi. Joissain teoksissa olen käyttänyt myös muita materiaaleja kuten betonia ja rautalanka.”

Calix on Hallin ensimmäinen yksityisnäyttely ja samalla näyttää näyttelytilasta jälleen aivan uuden, vielä yleisölle tuntemattoman puolen: rouhea halli tarjoaa veistoksille kiinnostavan taustan. Taiteilija prosessoi saven avulla maailman omituisuuksia, tragedioita ja iloa.

”Savi tarjoaa mahdollisuuden meditatiiviseen työskentelyyn ja vuoropuheluun. Ja onhan sillä myös oma mystinen puolensa muistuttaessaan meitä menneistä sukupolvista.”

Mikroskooppisen pienistä rakeista muodostuva savi on ikiaikainen, historiallinen materiaali. Latinankielinen sana calix tarkoittaa maljaa. Päivi Rintaniemi on tehnyt menestyksekkään uran taiteellisella työllään niin Suomessa kuin ulkomailla. Taiteilijana hän puhuu teostensa äärellä asioista ja elämän kääntökohdista sanoilla, joihin kuulijan on helppo samaistua. Hänen näyttelynsä ja teoksensa usein kantavatkin nimiä arkisesta todellisuudesta. Tutkijan lailla hän pohtii taiteessaan ihmisyyttä, sitä mitä näemme muissa ja miten voimme välittää toisistamme huomaamalla taiteen kautta asioiden yksinkertaisuuden ja kauneuden.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Seinäjoen taidehalli
Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25, 60100 Seinäjoki

050 5143407

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

6/4 €

Maksutavat

Visa, Mastercard, Smartum

Aukioloajat

Ma 11:00-19:00
Ti 11:00-19:00
Ke 11:00-19:00
To 11:00-19:00
Pe 11:00-19:00
La 11:00-15:00
Su Suljettu

Näyttelyn tekstit kielillä