Museokortti & MIELI ry – Hyvinvointia kulttuurista! Tutustu kampanjasisltihin
 
Näyttely
 Sisäänpääsy museokortilla
 

Pivi Rintaniemi: Calix

Seinjoen taidehalli, Seinjoki

  • 4.2.2021–29.5.2021

Pivi Rintaniemen Calix-nyttely esittelee mittavan taiteellisen uran tehneen taiteilijan uusinta tuotantoa.

 
Kuvataiteilija Pivi Rintaniemi

Seinjokelaistaiteilija Pivi Rintaniemen saviveistosten yksinkertainen, hauras mutta stabiili muoto antaa yleislle mahdollisuuden keskitty yksinkertaiseen, fyysiseen pintaan ja pysytettyyn liikkeeseen. Vaatimattomana pidetyll savella materiaalina on vahva luonne. Rintaniemen ksiss savesta on muovautunut vuosikymmenien saatossa tuhansia esineit, veistoksia, pintoja ja muotoja.

Tymenetelmni ovat hyvin yksinkertaiset ja perinteiset ksin rakennuksen vlinein savi ja veitsi. Joissain teoksissa olen kyttnyt mys muita materiaaleja kuten betonia ja rautalanka.

Calix on Hallin ensimminen yksityisnyttely ja samalla nytt nyttelytilasta jlleen aivan uuden, viel yleislle tuntemattoman puolen: rouhea halli tarjoaa veistoksille kiinnostavan taustan. Taiteilija prosessoi saven avulla maailman omituisuuksia, tragedioita ja iloa.

Savi tarjoaa mahdollisuuden meditatiiviseen tyskentelyyn ja vuoropuheluun. Ja onhan sill mys oma mystinen puolensa muistuttaessaan meit menneist sukupolvista.

Mikroskooppisen pienist rakeista muodostuva savi on ikiaikainen, historiallinen materiaali. Latinankielinen sana calix tarkoittaa maljaa. Pivi Rintaniemi on tehnyt menestyksekkn uran taiteellisella tylln niin Suomessa kuin ulkomailla. Taiteilijana hn puhuu teostensa rell asioista ja elmn kntkohdista sanoilla, joihin kuulijan on helppo samaistua. Hnen nyttelyns ja teoksensa usein kantavatkin nimi arkisesta todellisuudesta. Tutkijan lailla hn pohtii taiteessaan ihmisyytt, sit mit nemme muissa ja miten voimme vlitt toisistamme huomaamalla taiteen kautta asioiden yksinkertaisuuden ja kauneuden.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Seinjoen taidehalli
Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25, 60100 Seinjoki

050 5143407

Museon kotisivut

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Seinjoen taidehalli, Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25, 60100 Seinjoki


Lähtöpiste:


Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

6/4

Maksutavat

Visa, Mastercard, Smartum

Aukioloajat

Ma 11:00-19:00
Ti 11:00-19:00
Ke 11:00-19:00
To 11:00-19:00
Pe 11:00-19:00
La 11:00-15:00
Su Suljettu

Näyttelyn tekstit kielillä