Näin vierailet museossa turvallisesti: Turvallisesti museossa
 
Näyttely
 Sisäänpääsy museokortilla
 

Elämän viiva - Teoksia Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta

Rovaniemen taidemuseo Korundi, Rovaniemi

  • 9.10.2020–25.4.2021

Jenny ja Antti Wihurin kokoelman teokset esittäytyvät näyttelyssä, joka kertoo ihmisestä muutosten ja kohtaamisten keskellä sekä tiloista ympärillämme. Näyttelyn avainteokset ovat valinneet rovaniemeläiset nuoret, jotka ovat mukana Virtaa taiteesta -hankkeessa.

 

Teoksissa korostuvat elämän välähdyksenomaiset hetket, erilaiset tunnetilat sekä läsnäolon ja poissaolon kokemukset. Näyttelyn nimen mukaisesti yhteinen nimittäjä useille teoksille on myös viiva, joka etenee kiharana tai suorana piirtäen maisemaa, tunnetilaa tai kehomme rajoja.

Millainen tunnelma välityy hiljaisesta kaupunkimaisemasta Mauri Kuitulan maalauksessa Tyhjä kaupunki? Entäpä Hanna Westerbergin Aurinkosängystä? Tiina Heiskan maalauksissa selin kääntyneet lapset vetävät katsojan mukanaan tilaan ja hetkeen, odottamaan jotakin tapahtuvaksi. Noora Schroderus puolestaan on kuvannut väsynyttä mielentilaa lämpimän humoristisella tavalla valokuvissaan, joissa taiteilija makaa milloin gallerian, taidemuseon kuin ateljeenkin lattialla. Lapsuuden, nuoruuden ja esimerkiksi taiteilijuuden kuvauksia edustavat lisäksi Pentti Kaskipuro, Essi Korva, Vesa-Pekka Rannikko sekä Pauliina Turakka-Purhonen.

Oma sijansa näyttelyssä on myös unella, avaruudella, erotiikalla sekä krapulalla. Elämänmakuinen läheisyys korostuu esimerkiksi Senja Vellosen akvarellimaalausten sarjassa Sadonkorjuun aika ja pitkäksi venähtäneen illan tunnelmia voi puolestaan aistia Jani Hännisen teoksessa Morning After. Tummaa mielenmaisemaa, painajaista tai piilopaikkaa voivat edustaa Leena Luostarisen Talvipalatsi III ja Anne Tompurin Metsä. Mika Karhun tussipiirroksissa Unohdettu ja Nukutettu hädintuskin erottuva hahmo on kuin häilyvä muisto, tai uni.

Virtaa taiteesta -hanke on toteutettu yhteistyössä Rovaniemen etsivän nuorisotyön kanssa.

Lisätietoa Virtaa taiteesta -hankkeesta:
https:/­/­www.korundi.fi/­fi/­Rovaniemen-taidemuseo/­Virtaa-taiteesta

Kuva: Yksityiskohta Mika Karhun teoksesta Unohdettu, 2018.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Tulostusversio sivusta

Museon yhteystiedot

Rovaniemen taidemuseo Korundi
Korundi, Lapinkävijäntie 4, 96100 Rovaniemi

(016) 322 2822

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

Pääsymaksut 2019: 9/7/5€, kausikortti 30€
Pääsymaksut 2020: 10/8/6€, kausikortti 35€

Maksutavat

Korundissa maksuvälineinä käyvät Smartum-kulttuurisetelit, Tyky+kulttuurisetelit, Luottokunnan Virikesetelit, Ticket Mind&Body-kortti sekä E-passi.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-18:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-16:00
Su 11:00-16:00

Juhannusaattona 19.6. klo 11-16. Suljettu juhannuspäivänä 20.6. ja jouluaattona 24.12..

Näyttelyn tekstit kielillä