Sivustoa päivitetään. Tämä on beta-versio. Anna palautetta.
 
Näyttely
 Sisäänpääsy museokortilla
 

Ola Vasiljeva: LONG FAREWELLS – PITKIÄ JÄÄHYVÄISIÄ

Porin taidemuseo, Pori

  • 20.3.2020–27.9.2020

Ola Vasiljeva lainaa hetkiä historiasta, kirjallisuudesta ja vastakulttuuriliikkeistä ja luo niistä kuvitteellisia ympäristöjä, joissa yhdistyvät kuvanveisto, piirtäminen ja löydetyt esineet. Porin taidemuseossa Vasiljevan näyttely linkittyy museorakennuksen historiaan.

 

LONG FAREWELLS – PITKIÄ JÄÄHYVÄISIÄ
OLA VASILJEVA
20.03.2020 – 30.08.2020
Halli

Ola Vasiljeva lähestyy Porin taidemuseota ennen kaikkea museorakennuksen historian kautta. Entisenä vaaka- ja pakkahuoneena rakennus on liittynyt toiminnallisesti aina kauttakulkuun, mittaamiseen ja arviointiin. Se oli rajapinta, jossa tavarat pysähtyivät hetkeksi
tullakseen nähdyksi ja arvioiduksi.

Tässä välitilassa Vasiljevan teokset ovat ohikulkijoita, ikään kuin nekin osallistuisivat vastaavanlaiseen siirtymään. Uusia ja vanhoja teoksia sisältävässä näyttelyssä esineet, materiaalit ja välineet kerrostuvat monin eri tavoin ja heijastavat taiteilijan pitkäaikaista kiinnostusta esillepanon ja kulissien taakse kätketyn väliseen suhteeseen. Tämän suhteen esittämisessä hänen välineitään ovat esimerkiksi valkokangas, verhot, pukuhuone, rekvisiitta, puvustus ja työkalut, jotka kaikki toimivat jossain käyttötarkoituksen ja rituaalin, jäljittelyn ja fiktion välimaastossa. Museoksi muuttunut välitila on luonteva paikka Vasiljevaa kiinnostavien teemojen esittämiseen: näyttely on kokonaisvaltainen ympäristö, johon voi kuulua piirustuksia, veistoksia, tekstiileitä,
keramiikkaa, kirjoitusta, videota ja laulua.

Video Porin taidemuseon näyttelystä:
https://www.youtube.com/watch?v=zDO4cUFzG4U


BIO

Ola Vasiljeva lainaa hetkiä historiasta, kirjallisuudesta ja vastakulttuuriliikkeistä ja luo niistä kuvitteellisia ympäristöjä, joissa yhdistyvät kuvanveisto, piirtäminen ja löydetyt esineet. Hänen installaatioidensa rekvisiitta ja kalusteet ovat usein eloisassa epäjärjestyksessä ikään kuin ne edustaisivat kulisseissa lymyileviä hahmoja, joiden olemassaolosta ne todistavat. Teokset ovat kuin lavasteita näytöksen väliajalla, tiloja joihin on ripoteltu vihjeitä näkymättömistä esityksistä ja hämärästä ja usein absurdista toiminnasta.

Vasiljeva on viimeaikaisissa teoksissaan käsitellyt tiedon tuottamiseen liittyviä teemoja kuten projektissa Jargot, joka edusti nonsensen voittoa maalaisjärjestä, ja University, jonka keskiössä olivat antipedagogiset kokeet ja tottelemattomat rakenteet. Hänen viimeisimmät teoksensa Haus Der F. ja N’attendons pas M.Lapatine ovat lähestymistavoiltaan erilaisia, mutta molemmat käsittelevät hierarkian, siirtymisen ja unohtamisen kysymyksiä.

Vasiljevan taiteen keskeisiä elementtejä ovat yhteiskuntaa peilaavat instituutiot kuten teatteri, museo ja akatemia, mutta hänen teoksensa eivät koskaan käsittele niitä sellaisenaan. Niissä on kyse pikemminkin instituutioiden kulisseista, taustaoletuksista, sisäisestä infrastruktuurista ja hajoamistuotteista, unohdetuista historioista.

Ola Vasiljeva (s. 1981 Latvia) elää ja työskentelee Alankomaissa.
Hänen viimeaikaisia yksityisnäyttelyitään ovat olleet N'attendons pas M. Lapatine Galerie Antoine Levissä Pariisissa (2019); Haus der F. Kaiser Wilhelm -museossa Krefeldissä (2019); Song and Love (yhdessä Matthew Lutz-Kinoyn kanssa), Indipendenzassa Roomassa (2018); The Decline of the Showpieces Grazer Kunstvereinissä Grazissa (2017); Zefiro Torna Centre d'art contemporain Passerellessa Brestissä (2017).

Kerro tästä myös ystävillesi!

Tulostusversio sivusta

Museon yhteystiedot

Porin taidemuseo
Eteläranta, 28100 Pori

(044) 701 1080

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

8/4/3 €. Perhelippu 16 €. Alle 18 v. vapaa pääsy viikonloppuina ja pyhinä.

Maksutavat

Käteinen, pankki- ja luottokortti, Edenred-virikeseteli, Edenred-kortit, MyEdenred-sovellus, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum Pay

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-20:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-18:00

Vapaa pääsy keskiviikkoisin klo 18-20

Näyttelyn tekstit kielillä

 

.